Objaviće se epizoda “Zlatni menhir”: Gosinijeva i Uderzova epizoda neobjavljena kao album!

0

Albumski neobjavljena epizoda Asteriksa i Obeliksa, biće predstavljena publici 21. oktobra 2020. godine, najavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Asteriksa i Obeliksa.

zlatni menhir stripblog

Reč je o epizodi koju su uradili tvorci ovih likova, scenarista Rene Gosini i crtač Albert Uderzo, a koja nikada nije objavljena kao album, osim u formi “rekord book-a” 1967. godine (drame izdate na ploči).

Pročitajte: Hellboy iz pera naših strip crtača! (GALERIJA)

Radi se o knjizi koja se zove “Zlatni Menhir”, uradio ju je Rene Gosini, ilustrovao Albert Uderzo, a u njoj seoski bard, Tamburiniks, odlučuje da ode na takmičenje bardova i tako Asteriks i Obeliks dobijaju zadatak da ga prate, a usput i da ostanu bez ušiju od “fenomenalne muzike”, ovog muzičara.

Čekamo kraj oktobra i ovu epizodu koja nikada nije dobila zasebni album. Knjiga od 44 strane će biti ponovo objavljena u tiraži od 100.000, a uz to i originalna audio verzija drame.

Menhir je dugački kamen, pravekovni, kultni palir, koji je postavljen uspravno u zemlju, u vidu obeliska. Iako nisu bili nadgrobni spomenici, često su povezivani sa sahranjivanjem.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x