Međunarodni strip-natječaj “Ptičice u mreži”: Nacrtajte strip na temu nasilja na internetu!

0

Ptičice su deca. Mreža je Internet. Jesu li deca i mladi žrtve zavisnosti i nasilja na internetu?

pticice u mrezi stripblog

4. Međunarodni festival dečjeg stripa “Ptičice u mreži“ Gunja, 2019!

Učenice i učenici osnovnih škola: 

Nacrtajte strip od 1 do 12 strana, likovnom tehnikom i na formatu papira kojem želite, na temu prevencije zavisnost i nasilja na internetu među djecom i mladima. U ideji za strip, kao mentori vam mogu pomoći nastavnici i stručni saradnici u školi, vaši roditelji i prijatelji, navode Strip Vesti.

Na www.stripos.hr je knjiga Ptičice u mreži, besplatna za čitanje i download, koja sadrži pet priča koje smo osmislili na ovu temu. Koristite je u vašem radu, slobodno precrtavajte, ili još bolje, ispričajte nam kroz strip vaše životne priče.

Budite hrabri i iskreni mladi ljudi, i zajedno pokušajmo preventivno uticati na zavisnost i nasilje na internetu među decom i mladima. Prevencija je unapred zaustaviti loše situacije.

Radove šaljite poštom do 28. 11. 2019, na adresu „Osnovna škola Antun i Stjepan Radić Gunja, Miroslava Krleže 2, 32260 Gunja, Republika Hrvatska“. Radovi se ne vraćaju, pa možete slati i kopije.

pticice u mrezi stripblog

U školi u Gunji, 29. – 30. 11. 2019. će se održati manifestacija 4. Festival dečjeg stripa „Ptičice u mreži“, Gunja 2019., na kojoj ćemo po hodnicima škole postaviti sve vaše pristigle radove. Profesionalni strip-crtači iz više zemalja održati će dvodnevne radionice crtanja stripa, na koje ste pozvani svi koji možete doći.

Izabraćemo 30-ak najboljih stripova koje ćemo štampati u zbornik radova, i poslati ih poštom autorima i mentorima do kraja školske godine. Svi će sudeonici dobiti na e-adrese škola zahvalnice u pdf formatu. Tokom vremena potrudićemo se i izložiti radove na više mesta, u školama i knjižnicama, navodi se u saopštenju za medije.

Organizatori:
Udruga ljubitelja stripova StripOs, Osijek, Ministarstvo kulture RH,
Osnovna škola „Antun i Stjepan Radić“ Gunja

Info: stripos.hr@gmail.com • facebook stripos • www.stripos.hr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x