Alan Mur je najavio povlačenje iz sveta stripa još pre tri godine

0

Pionir ozbiljnih superherojskih priča, koji je svojim buntovnim stripovskim izumima tokom poslednjih 40 godina oblikovao superherojski žanr, Alan Mur, i službeno se povlači iz sveta stripa.

Alan Mur je najavio povlačenje iz sveta stripa još pre tri godine strip blog

Jedan od najznačajnijih fiktivnih pisaca, Alan Mur rešio je da stavi tačku na svoju jedinstvenu i titanski uticajnu karijeru. Ova vest zapalila je internet i ljubitelje stripova širom sveta. The Guardian je ponovo objavio svoju vest iz 2016. kada je Mur obećao da završni broj stripa Liga Izuzetnih Džentlmena biti njegov poslednji doprinos ovoj umetničkoj formi. 

Ako se pitate zbog čega je sada ova vest aktuelna, to je zato što je njegov završni rad sa dugogodišnjim saradnikom Kevin O’Nilom The League of Extraordinary Gentlemen, Vol. IV, The Tempest #6 stigao u prodavnice u sredu. 

Stoga se ove nedelje obeležava Murova službena penzija koju je najavio još u septembru 2016. 

Pročitajte: Thor 4 zvanično potvrđen, Taika Waititi se vraća kao reditelj

,,Mislim da sam učinio dovoljno za stripove. Učinio sam sve što sam mogao. Mislim da bih, ako bih nastavio da radim na stripu, neizbežno iscrpeo ideje, neizbežno bi počeli da gledate kako obnavljam staro, a mislim da i vi i ja zaslužujemo nešto bolje od toga,” izjavio je Mur za The Guardian 2016.

65-godišnji Alan Mur je dugo bio otvoreni kritičar modernih stripova o superherojima, na koje je i sam uveliko uticao, zahvaljujući svojim delima kao što su čuveni Nadzirači, Betmen: Ubistveni Vic i Čudotvorac. Iako se Mur godinama polako povlači iz mainstream stripa, prvi put je javno objavio svoju nameru da se povuče u intervjuu iz 2014. godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x