Zašto je je serija ,,Stvorenje iz močvare” otkazana?

0

Online teorija koja se proširila internetom o nesporazumu između Warner Bros. i Kancelarije filmova u Severnoj Karolini sugerisala je da je greška u obračunu poreske olakšice dovela do otkazivanja DC Universe serije ,,Stvorenje iz Močvare”.

Zašto je je serija Stvorenje iz močvare otkazana? strip blog

Tokom četvrtka su se proširile vesti da je DC Universe zvanično otkazao ,,Stvorenje iz Močvare” nakon jedne sezone bez objašnjena zašto se to dogodilo. Kasnije je počela kružiti teorija da je razlog zbog kojeg je serija otkazana možda posledica računovodstvene greške države Severna Karolina.

Gui Gaster, direktor filmske kancelarije u Severnoj Karolini, kontaktirao je Comic Book Resources kako bi pojasnio da su država i Warner Bros. ušli u ugovor s obe strane u potpunosti svesni kako će se ti brojevi  i troškovi deliti. Nadalje, g. Gaster je obezbedio iznos povraćaja poreza, kao i stvarni iznos porezne olakšice koji je serija ,,Stvorenje iz močvare” imala pravo da primi za svoju pilot epizodu, i ukupno 1 sezonu.

Pročitajte: TV Serija ,,Stvorenje iz močvare” otkazana od strane DC Universe

,,Produkcioni tim za Svamp Thing je znao pre nego što je počela proizvodnja, da će Severna Karolina ponuditi do 4.9 miliona dolara u povlasticama za pilot epizodu i 12 miliona dolara za ostatak sezone. Prihvatili su ponuđenu ponudu i čak potpisali ugovor sa državom sa tim ciframa. Prema državnom zakonodavstvu, NC Film može dodeliti samo do 12 miliona dolara po sezoni za seriju”, objašnjava Gaster. 

Ranije se verovalo da je Severna Karolina obećala WarnerMedia poresku povlasticu koja je na kraju navodno opala zbog greške u papirologiji. Teoretisano je da će 40 miliona dolara pokriti polovinu budžeta prve sezone, koji se procenjuje na 80 miliona dolara.       zašto

Takođe je teoretisano da je greška odigrala faktor u produkciji Sezone 1 koja je završena rano u aprilu, kada je broj epizoda u sezoni smanjen sa 13 na 10. Teorija takođe sugeriše da kada se otkrila greška, WarnerMedia zatvara proizvodnju jer bi studio plaćo više za seriju nego što se prvobitno mislilo.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x