Helboj stiže u bioskope, a kojim tačno stripovima je inspirisan?

0

Koliko april gori od filmskih, superherojskih premijera govori činjenica da čak tri velika stripovska filma izlaze ovaj mesec. Jedan od njih je Helboj u svojoj trećoj filmskoj adaptaciji kojom će se desiti i reboot franšize. 

helboj film strip blog

Uz reboot franšize dolazi i nova glumačka postava, te će Helboja glumiti David Harbour. Uz njega su tu Ian McShane, Milla Jovovich, Sasha Lane i Daniel Dae Kim. Režiju će potpisati Neil Marshall. Kreator Helboja, Mike Mignola nam je čak otkrio kojim će tačno stripovskim pričama biti inspirisan film. U pitanju su priče ”Divlji Lov”, ”Veštica Trol i druge priče” i ”Oluja i Bes. Mignola takođe obećava da će se film Helboj mnogo više oslanjati na stripove vizuelno i narativom, nego prethodne filmske adaptacije. helboj 

Film Helboj od 11. aprila u bioskopima.

Kako kreator Mike Mignola naglašava, ovaj film će se razlikovati od svojih prethodnika po tome što će biti čist Helboj film. U prethodnim adaptacijama centralna radnja se dešavala oko tima BPRD (Biro za paranormalne aktivnosti i odbranu) na čijem je čelu bio Helboj. Ovde će BPRD biti prisutan, ali radnja će biti centrirana samo oko Velikog Crvenog.

Film će trajati dva sata, a u njemu ćemo gledati Helboja koji vodi unutrašnji rat sa samim sobom, dok zla veštica ustaje iz mrtvih. Uništena i proterana pre mnogo vekova, veštici je jedini cilj da po svetu seje uništenje. Jedino stvorenje iz pakla kakvo je Helboj joj može stati na put. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x