Akira igrani film se dešava, u projekat je uključen i Leonardo DiKaprio

0

Nakon nekoliko špekulacija i lažnih uzbuna o live-action adaptaciji mange Akira, čini se da konačno imamo nešto opipljivo vezano za ovaj filmski projekat. 

akira strip blog

Naime, kako prenosi Deadline, kalifornijski godišnji program za podsticaj je izdvojio 18.5 miliona dolara, iz budžeta od 330 miliona dolara, za igranu adaptaciju Akira u produkciji Warner Bros. i produkcijske kuće Appian Way, Leonarda DiKaprija. Kako je ranije najavljivano, film će režirati Taika Waititi, najpoznatiji po ostvarenju Thor: Ragnarok. 

Pročitajte: Stigao je trailer za film o Jokeru – pogledajte na Strip Blogu

Producent Andrew Lazar i Leonardo DiKaprio zajedno će raditi na produkciji filma Akira. Film će se navodno snimati u Kaliforniji, dok je plan da snimanje traje 71 dan. Ukupan budžet filma je procenjen na 92 miliona dolara. 

Izvršni potpredsednik Warner Bros. Ravi Mehta oglasio se povodom ovog projekta i izjavio sledeće:,, Oduševljeni smo mogućnošću da snimamo Akiru u Kaliforniji. Imaćemo sjajne uslove kao što su dostupnost vrhunskih članova ekipe, širok izbor lokacija i predvidljiv plan snimanja.”

strip blog

Za one koji ne znaju, Akira već ima jednu sjajnu filmsku adaptaciju. U pitanju je animirani film iz 1988. koji je režirao sam kreator Akire, Katsuhiro Otomo. 

Datumi početka snimanja i vreme izlaska filma su još uvek nepoznati.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x