Crtač Batmana Havijer Fernandes gost Hercegnovskog strip festivala

0

Upravo je 80. rođendan jednog do najvećih superheroja, idealan momenat da Hercegnovski strip festival (HSF) predstavi trenutno vodećeg crtača Betmena, španskog umetnika Havijera Fernandesa.

crtac batmana stripblog

On je četvrti potvrđeni gost ovogodišnjeg 13. izdanja festivala koji je na programu od 6. do 11. septembra.

Od 2015. godine Havijer uglavnom radi za DC Comics na serijama kao što su Earth 2, Batman Eternal, Doomed, a najviše na ponovnom izdanju serije Nightwing. Upravo rad na Nightwing seriji je učinio da ovaj tridesetosmogodišnji umetnik, 2017. godine potpiše i ekskluzivni ugovor sa DC Comics, prenosi stripfestival.me.

Pročitajte: 80. godina Betmena – Zašto je Betmen najvažniji superheroj stripova?

-Sa Nightwingom Havijer je u Gotham city ponovo donio onaj crno-plavi klasični izgled, kazao je glavni urednik DC Comicsa, Bob Harras kada je ovogodišnji gost HSF-a potpisao ekskluzivni ugovor za jedno od najvećih izdavačkih kuća na svetu za koju je između ostalog uradio Batman eterna #45, Batman: Detective comics – Rebirth deluxe edition book 4, Batman: Detective comics Vol – 7 Eternal…

strip blog

Pre 80 godina u izdanju Detective Comics broj 27 objavljena je priča “Slučaj hemijskog sindikata”, u kojoj se prvi put se pojavio Brus Vejn i počeo ispisivanje nove stranice u istoriji superheroja, a dovođenjem trenutno jednog od vodećih umetnika Betmena, HSF nastavlja ispisivanje strip istorije u Crnoj Gori. Podsetimo da su uz Fernendesa ranije potvrđeni proslavljeni argentinski umetnik, jedan od svetski najvećih autoriteta strip stvaralaštva Enrike Breća i super zvezde italijanskog stripa, Andrea di Vito i Mario Alberti. Međutim, organizatori HSF-a time ne zatvaraju spisak ovogodišnjih gostiju nastavljajući da podižu lestvicu u kvalitetu festivala koji je Herceg Novi i Crnu Goru svrstao u sami vrh evropskih manifestacija posvećenih devetoj umetnosti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x