Captain Marvel je trebalo da se pojavi u Avengers: Age of Ultron filmu

1

Captain Marvel je prvi ženski superherojski solo film unutar MCU, i prema podacima o pretprodaji čini se da će biti novi bioskopski hit. 

captain marvel strip blog

Fanovi su još 2012. nakon filma The Avengers tražili ženski superherojski film, a imena koja su bila u opticaju su Peggy Carter, Pepper Potts, Black Widow i Captain Marvel. Kevin Feige je favorizovao origin tip filma pa je pažnja fokusirana na Captain Marvel filmu. U oktobru 2014. konačno je stigla potvrda da će Captain Marvel biti deo filmske faze 3. 

Pitanje je bilo kako će Captain Marvel biti uvedena u MCU i počele su da kruže teorije kako će popularna heroina debitovati u filmu Avengers: Age of Ultron. Iznenađujuće je što je Kevin Feige zapravo potvrdio ovu teoriju kao tačnu. U intervjuu za Birth.Movies.Death on je potvrdio da je reditelj Joss Whedon bio zainteresovan da uvede Carol Danvers u MCU u svom Age of Ultron nastavku. 

,,Captain Marvel je bila u ranom nacrtu scenarija. Ali što se mene tiče, to bi joj učinilo lošu uslugu, da se publika susretne sa njom u potpunosti formiranom, u kostimu i kao deo Avengersa, većina publike bi se zapitala – ‘ko je to’, a to nije način kako smo radili ranije. Scena Scarlett Witch u kostimu i kao deo tima Avengers na kraju filma je trebalo da bude scena Captain Marvel”, istakao je Feige. 

Pročitajte: Hellboy: Novi trailer je tu – mnogo moći i snage! (VIDEO)

Feige i Whedon su na kraju odlučili da veliki ulaz u franšizu ipak dobije Scarlett Witch, jer je to imalo smisla. Prešla je na stranu Avengersa i zaslužuje kul intro koji treba da postavi temelje narednom filmu (Captain America: Civil War).

Prema mišljenju Feiga, Captain Marvel je titularni lik koji zaslužuje više od toga da se samo nasumično ubaci u jedan grupni film. Uporedio je Whedonovu ideju uvođenja Thanosa koji je kroz nekoliko cameo scena predstavljen tako da je očigledno u pitanju negativac, postavljajući temelje velikoj priči. Nasuprot tome Feige ne veruje da bi nasumično uvođenje Captain Marvel na taj način imalo efekat na publiku i da većina ne bi znala ko je u pitanju. 

Ipak jedan deo Whedonove ideje je ostao. S obzirom da će se radnja filma Captain Marvel dešavati tokom 90-ih, ona će biti već davno uspostavljen i definisan superheroj decenijama pre nego što se susretne sa Avengers timom. 

Sve ovo ostavlja prostor teorijama kako bi se MCU odigrao da je Carol Danvers debitovala u Age of Ultron filmu. Ipak ćemo morati da sačekamo 8. mart kako bi upoznali nju i njenu priču u filmu Captain Marvel, a zatim 25. april da vidimo njenu ulogu u Endgame nastavku popularne franšize. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Miloš
Miloš
5 years ago

Žalim svakog ko ovo pogleda. I postoji samo jedan Kapetan Marvel, a on je Shazam!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x