Izašao je Avengers 4 Prelude strip i napravio malu kontradiktornost (VIDEO)

0

Od samog početka MCU-a, Marvel Comics je uspostavio i ograničenu seriju Prelude stripova 1-4 broja, koja služi da rezimira prethodna dešavanja iz filmova, i napravi uvertiru u sledeći proširujući priču i povezujući sve filmove na dodatni način.

avengers 4 prelude stripblog

Dok je ceo svet zauzet čekanjem trailer-a za četvrti deo Avengers-a, neprimetno je izašao Avengers Prelude #1 za isti film. Strip se bavi reinkarnacijom scena do jednog dela prethodnog filma, pa uistinu nismo dobili nikakav hint za sledeći nastavak. Ipak jedan detalj nikome nije promakao.

Radi se o početku filma i borbi između Thanosa i Hulka. Naime, u filmu Thanos u toj borbi nije koristio Power Stone koji je prethodno uzeo, jer bi kamen zasijao svojom ljubičastom svetlošću. Reditelj Joe Russo je imao svoje objašnjenje ove borbe.

,,Rekao bih da je Thanos jednostavno toliko moćan. Niste videli da je aktivirao Power Stone u toj borbi. Mislim da način na koji smo posmatrali tu borbu i način na koji smo pričali sa našim timom o njoj je taj da je Hulk veoma moćan, ali je bezuman u svom borbenom stilu. Agresivan je, neprestano udara pesnicama. Thanos je Džingis Kan univerzuma i veoma vešt borac, te je podjednako i jak. Tako da kad stavite takvu dvojicu jednog naspram drugog, veštiji borac pobeđuje. Zato je postojao momenat u kome Hulk nadjačava Thanosa, ali na kraju Thanos je pametniji.” – objašnjava Russo.

https://www.youtube.com/watch?v=kO5WPKT0690

U prvom od četiri prelude izdanja stripa ipak nastaje kontradiktornost, jer su crtač Paco Diaz i kolorista Dono Sanchez-Almara, kada su rekreirali scenu borbe dva titana, na Thanosovoj ruci jasno osvetleli Power Stone. Ovo implicira da ga je Thanos ipak koristio da pobedi velikog zelenog. Moguće da je u pitanju samo propust obojice, jer je u prethodnim scenama Thanos koristio kamen kako bi mučio Thora, da bi time naterao Lokija da mu preda drugi kamen Tesseract. Tako su zaslepljeni svetlošću kamena moći preneli tu svetlost dalje u borbu u kojoj po prvobintoj ideji ne bi trebalo da svetli, i stvorili kontradiktornost između filma i stripa.

Pročitajte: League of Legends dobija strip koji će raditi Marvel

Iako je ukazao drugačije, verovatno igrom slučaja, držaćemo se originalne ideje reditelja da je Thanos dovoljno moćan za Hulka i bez Power stone-a. Sigurni smo da će okoreli fanovi Hulka prihvatiti ovu drugu ideju, i dalje verujući kako je veliki zeleni titan najmoćniji superheroj u MCU.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x