Bill Ward – Ilustracije jednog od najboljih crtača erotičnih stripova (GALERIJA)

Karikaturista i ilustrator Bill Ward (1919-1988) bio je jedan od najvećih američkih erotskih umetnika druge polovine dvadesetog veka.

Nakon svog rada na humorističnim stripovima i komercijalnim ilustracijama i rada kao ilustrator za vojsku, Billa Ward-a objavljuju popularni američki časopisi 1950-ih, 1960-ih i 1970-ih, kao što su Humorama Magazine , Sex to Sexty i Joker.

Njegovi radovi pojavili su se uporedo sa radovima drugih velikana tog vremena, poput Billa Venzela, Dana DeCarla and Jacka Cole-a, svi posvećeni takozvanoj „umetnosti dobre devojke“, odnosno predstavljanju mladih lepih žena u provokativnim pozama.

Poslednjih godina Wardovi seksi i šaljivi stripovi i ilustracije prikupljeni su u dve knjige u izdanju Fantagraphics Books (Pin-Up Art of Bill Ward and The Glamor Girls of Bill Ward ) i u knjizi Taschena (The Wonderful World of Bill Ward, King of the Glamor Girls ) Vard, King of the Glamour Girls).

Wardov zaštitni znak je mekan crtež i gustina detalja, crtan ugljem, a njegove figure pokazuju fascinantnu ravnotežu između realizma i karikature, kao što se može videti u galeriji njegovih ilustracija u nastavku teksta.

Pročitajte: Sećate li se Dnevnikove edicije “SekStrip”? (+18)

This slideshow requires JavaScript.

POGLEDAJTE I OVO: 

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of