Balkanska smotra mladih strip autora će biti održana, ali bez predavanja i tribina…

0

Usled svetske pandemije virusa korona koja je zahvatila i našu zemlju strip festivali su uglavnom otkazani, ali organizatori Balkanske smotre mladih strip autora su ipak rešili da na neki način održe svoj festival.

mladih strip stripblog

-Poštovani, obaveštavamo vas da će zbog situacije sa pandemijom COVID 19 u Srbiji 22. Balkanska smotra mladih strip autora biti održana isključivo u vidu izložbi, bez pratećeg festivalskog programa i gostiju, navedeno je na Facebook stranici ovog festivala kao saopštenje za javnost.

Nedavno je Marko Stojanović, organizator Balkanske smotre mladih strip autora rekao za Strip Blog da, iako je situacija izrazito nepovoljna, Balkanska smotra mladih strip autora će imati izložbe, dodeljivaće nagrade, ali predavanja, promicije i gostovanja autora neće biti.

-Iako je situacija izrazito nepovoljna. Imaćemo izložbe, dodelićemo nagrade, ali predavanja, promicije i gostovanja autora nećemo imati. Ne smem da ugrozim ni jedan život, ali ni da razočaram preko dve i po hiljade autora iz preko 70 zemalja koji su se ove godine uprkos globalne pandemije odlučili da učestvuju na 22. Balkanskoj smotri mladih stip autora, naveo je Stojanović.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x