Koja manga je bila inspiracija za stvaranje serijala “One Piece”?

0

Manga “One Piece” je prvi put objavljena 22. jula 1997. godine. Mangu je napisao i ilustrovao Eiichiro Oda, a čak je i postavio Ginisov rekord za najviše brojeva u istom serijalu napisanih od strane jednog autora.

koja manga stripblog

One Piece manga je imala 470 miliona primeraka u opticaju širom sveta, što je čini najprodavanijom mangom ikada.

Za one koji nisu upoznati sa ovom mangom, ona prati Monkey D. Luffy-a u njegovim prekookeanskim avanturama i potrazi za ultimativnim svetskim blagom poznatim kao ”One Piece”, u nastojanju da postane sledeći kralj pirata.

Pročitajte: “Napad titana”: Manga koja se vinula u nebesa na leđima titana! (VIDEO)

Luffy je mladić koji je dobio neverovatne sposobnosti kada je pojeo magično đavolje voće, a njegovo telo postalo poput gume, i te sposobnosti koristi u svojim avanturama. Usput se sastaje sa mnogim živopisnim likovima, od kojih mu se mnogi pridružuju u njegovoj misiji. Budući da je ovo priča o potrazi za blagom, ona je uvek otvorena za zanimljive i beskrajne pustolovine.

Zanimljivo je to da je Oda odrastajući, inspiraciju pronalazio u mnogim crtanim filmovima i mangama koje je voleo u detinjstvu. Među njegovim favoritima bila je Vicky the Viking, animirana televizijska serija iz 1970-ih koja je probudila njegovo interesovanje za piratske priče. Međutim, što se tiče mangi, Oda je bio veliki fan autora Akire Toriiame i njegovog dela, uključujući i izuzetno popularan serijač Dragon Ball.

Često navođen kao veoma uticajan na mnoge poznate autore mangi, uključujući tvorca Narutoa Masashija Kishimota i kreatora “Bleach-a” Titea Kuboa, Toriiamin lik iz Zmajeve kugle Goku, postao je inspiracija i za Oda. Otkako je debitovao sa “One Piece” 1997. godine, Oda je postao dobar prijatelj sa svojim idolom Toriiamom i čak je zajedno sarađivao na projektima. Manga “Cross Epoch” iz 2007. godine postala je prvi crossover koja je prikazala je likove iz One Piecea i Dragon Balla, ističe Screenrant.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x