Lavkraftov “Zov Ktulua” je dobio manga verziju

0

“Zov Ktulua”, kratki roman Haurada Filipsa Lavkrafta, jedno je od najreprezentativnijih dela iz čitavog Ktulu ciklusa.

Ovu priču o mitološkom stvorenju koje dolazi iz udaljenih mesta u prostoru i vremenu, mangaka Gou Tanabe rešio je da adaptira u manga verziju.

“Zov Ktulua” govori o Fransisu Vejlandu Turstonu, koji pronalazi dnevnike i dokumenta svog pokojnog praujaka, koji je stradao u nesreći. Glavni junak će krenuti na putovanje i naćiće se pred uznemirujućom avanturom koja će zauvek promeniti njegov pojam postojanja i znanje o univerzumu kada jednom otkrije da postoje misteriozna bića koja mogu biti prizvana kroz okultne obrede.

Pročitajte: Ekskluzivne najave izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore

Lavkrafton stilski kod čine zamagljeni opisi. Vanzemaljska stvorenja koja on zamišlja se kriju od ljudskog oka, ispoljavaju se u snovima, a pisač čini da njihov promenljivi oblik čitaocu bude nedostižan i nezamisliv. Zbog toga je Tanabe dao sebi težak zadatak da vizuelno prikaže Ktulua iscrtavajući ga u ogromnom obliku. Njegov Ktulu će biti impozantan i u skladu sa tim kako ga zamišlja ikonografija prošlog veka. Džinovsko čudovište u obliku hobotnice sa nebrojeno pipaka će biti prikazano sa mnogo jasnijom i manje promenljivom telesnošću nego što ga je prikazao sam Lavkraft.

Tanabeov Ktulu je impozantan entitet koji se graniči sa božanskim i koji će se u mangi manifestovati sa manje tajnovitosti od svoje književne verzije. Tanabe će demonstrirati svoje tumačenje Lavkratove priče i pokušati da nametne ‘svog’ Ktulua. 

Ova manga je objavljena u Monthly Comic Beam‘s magazinu, u junu 2019. godine.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x