Naslovnice za DC specijal povodom 80 godina Jokera (GALERIJA)

0

Najpopularniji negativac u svetu stripa slavi 80. rođendan.

Naslovnice za DC specijal povodom 80 godina Jokera (GALERIJA) Strip Blog

DC će 80 godina jednog od najpopularnijih likova u pop kulturi, Jokera, proslaviti uz specijal koji nosi naslov The Joker 80Th Anniversary 100-Page Super Spectacular 1. Knjiga će se sastojati od 10 kratkih priča na 100 stranica za koje su zadužena velika imena strip industrije kao što su Dennis O’Neil, Scott Snyder, Peter J. Tomasi, Tom Taylor, Paul Dini, Brian Azzarello, Eduardo Medeiros i Tony S. Daniel.

Ne fali ni velikih imena kada je u pitanju umetnički deo, te su tu Stjepan Šejić, Fiona Staples, Dan Mora, Mikel Janin, Simone Bianchi, Ivan Reis, Tony S. Daniel, Lee Bermejo, Eduardo Risso, José L. García López i Riley Rossmo.

Za glavnu naslovnicu će biti zadužen Greg Capullo, ali će biti i nekoliko varijanti sa drugačijim naslovnicama sa autorima koji će prikazati Jokera kroz različite decenije od njegovog nastanka: Arthur Adams (1940), David Finch (1950), Francesco Mattina (1960), Jim Lee and Scott Williams (1970 ), Bill Sienkiewicz (1980), Gabriele Dell’Otto (1990), Lee Bermejo (2000) i Jock (2010).

Priče će se uglavnom baviti usponom Jokera kao princa zločina, njegovim uticajem na Gotham, sukobima sa Batmanom, ali i njegovim periodima koje je proveo u ludnici Arkham.

Pročitajte: Neil Adams i Mark Waid rade novi Fantastic Four strip serijal

Datum kada je izašao specijal The Joker 80Th Anniversary 100-Page Super Spectacular 1 je 9. jun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x