DC najavio “Watchmen” animirani film

0

Tokom San Diego Comic-Cona 2023, DC Entertainment je najavio animirani film zasnovan na kultnom stripu Watchmen.

DC najavio “Watchmen” animirani film

Animirani film Watchmen će biti objavljen tokom 2024. godine, ali za sada nisu dati detalji o tome ko će biti režiser ili ko će se pobrinuti za animaciju. U isto vrijeme, DC je najavio još jedan film pod nazivom Justice League: Crisis on Infinite Earths i inspiriran još jednim stripivskim klasikom, istoimenim stripom Marva Wulfmana i Džordža Perezea, objavljenog 1985. godine.

Izdavan od strane DC Comics-a između 1986. i 1987. i originalno sastavljen od 12 albuma, Watchmen je među najuticajnijim strip pričama svih vremena, ne samo na polju superheroja. Priča je smeštena u alternativnu 1985. u kojoj su Sjedinjene Države pobedile u Vijetnamskom ratu uz pomoć superheroja i sada su na rubu nuklearnog rata sa Sovjetskim Savezom.

Pročitajte: Kako izgleda anime Uzumaki baziran na mangi Đunđi Itoa (VIDEO)

Poslednjih godina, Watchmen je već inspirirao akcioni igrani film koji je režirao Zek Snajder 2009. godine, koji je bio prilično veran stripu i TV seriju emitovanu u Sjedinjenim Državama na HBO-u 2019. godine, koju je kreirao Dejmon Lindelof, koja smeštena nekoliko godina nakon završetka originalne priče (postala je prva TV serija inspirisana stripom koja je osvojila Emmy).

Još 2017. godine neki američki sajtovi objavili su da Warner Bros radi na animiranom filmu baziranom na Watchmen stripu, ali ta vest nije zvanično potvrđena do danas.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x