Alan Ford dostigao jublirarni 650. broj

0

Jedan od najpopularnijih strip serijala na prostorima bivše Jugoslavije, Alan Ford, dostiže jubilarni 650 broj.

Alan Ford dostigao jublirarni 650. broj

Ovog meseca kultni humoristički strip serijal Alan Ford dolazi do svog jubilarnog 650. broja, potvrđujući se kao jedan od najdugovečnijih italijanskih stripova iza samo Diabolika, Teksa i Topolina. Broj koji takođe podvlači rekord za njegovog kokreatora Luciana Sećija, zvanog Max Bunker, koji na ovom serijalu neprekidno piše od 1969. godine.

Sa preko 80.000 stranica koje je napisao na serijalu Alan Ford (svako izdanje ima 120 stranica), Max Bunker je sada jedan od najplodnijih autora na jednom serijalu časopisu u istoriji svetskog stripa.

Broj 650 Alana Forda ilustruje i Dario Peruća, glavni crtač od broja 202 iz aprila 1986. godine, koji je do danas kreirao više od 350 brojeva u seriji, kao i brojne naslovnice. Još jedan zaista značajan broj.

Pročitajte: KAKO JE NASTAO ALAN FORD – Bunker: “To je ideja koja se dugo razvijala u meni”

Alan Forda kreirao je kasnih 1960-ih Max Bunker zajedno s dizajnerom Magnusom, rođenim Roberto Raviola, i za svog protagonistu ima improviziranog tajnog agenta koji se nevoljko pridružuje otrcanoj TNT Grupi, koju vodi stariji čovek nepoznate starosti poznat samo kao Broj jedan.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih, Alan Ford je dostigao značajne vrhunce popularnosti, toliko da je čak adaptiran u televizijsku seriju.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x