Betmen ima novi beli kostim

0

DCeased: War for the Undead Gods #8 predstavio je Betmena u novom, belom kostimu.

Betmen ima novi beli kostim

DCeased serijal scenariste Toma počinje sa Darksejdom koji u svojoj opsesiji i želji za moći pokušava da dođe do antiživotne jednačine. Polovina jednačine se nalazi u Kiborgu koji biva otet od strane Darksejda. Kada on pokuša da spoji obe polovine jednačine, greši u proceni, a materija biva korumpirana i postaje samorazmnožavajući tehnobiološki virus koji za cilj ima da uništi sav život. Tako počinje zombi apokalipsa sa kojom čak ni Liga Pravde neće moći da održi korak. beli

Mnogi od najvećih DC-ijevih superheroja su podlegli virusu, a među njima i Betmen. Njegovu ulogu preuzeo je njegov sin Damjan Vejn. Betmen je kroz serijal postao vođa ljudskog pokreta otpora u borbi protiv nemrtvih.

DCeased: War of the Undead Gods #8 vidi kako se ostaci čovečanstva udružuju kako bi okončali pretnju Anti-Životnog virusa jednom za svagda. Pre nego što heroji i bivši zlikovci odu da ostvare svoj konačni plan, Damjana Vejna, sada Batmana nakon očeve smrti, zaustavlja njegov prijatelj i kolega Supermenov sin, Džonatan Kent. Novi Superman zatim podseća Damijana na njegov 18. rođendan, poklanjajući svom prijatelju potpuno beli kostim Betmena sa komentarom kako bi se personifikacija tame trebala suočiti sa Svetlim Vitezom.

Pročitajte: Marvel menja priču o poreklu Panišera

Damjanov novi beli kostim Betmena stvara prikladan završetak za bivšeg Robina u DCeased svemiru. Iako je sebe smatrao zakonitim naslednikom plašta Mračnog viteza, Damjanov uvod u mitove o Batmanu naslikao ga je kao sve samo ne kao heroja. Od tada, mladi Vejn je prevazišao svoju istoriju kao obučeni ubica da bi postao heroj dostojan plašta svog oca. Nakon što je Brus umro na početku originalne serije DCeased, Damjan je izgledao kao prirodni nasljdnik imena Betmen, što je potvrdio i bivši Robin Džejson Tod. Novi beli kostim Betmena savršeno utelovljuje Damjanovo putovanje, omogućavajući mu da se sam osvrne na ličnost svog oca, istovremeno označavajući njegovu evoluciju od tame do svetla.

Trenutak takođe pruža fanovima dirljivu scenu i ponovno okupljanje Super sinova. Dok su se njih dvojica malo razdvojili u glavnom kontinuitetu DC-ja nakon Džonovog odrastanja i preuzimanja uloge Supermena, DCeased univerzum prikazuje kako je par odrastao i postao dostojan cipela svojih očeva. U ovom trenutku, Džon poklanja svom prijatelju odelo koje odražava heroja za kojeg je oduvek znao da će Damjan postati. To je jako lep prikaz dinamike Batman/Superman u sledećoj generaciji.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x