Boneli najavljuje krosover između Konana i Dragonera

0

Na italijanskom festivalu Lucca Comics and Games 2022, izdavačka kuća Sergio Bonelli Editore najavila je susret Dragonera i Konana.

Ovaj krosover će biti deo proslave 90. godina Konana kog je romanopisac Robert. E. Hauard stvorio davne 1932. godine. 

Konan Varvarin/Dragonero broj 0 – Senka zmaja će biti strip u boji, mekog poveza na 32 stranice u formatu 16x21cm, koji su napisali Luka Enoh i Stefano Vieti, tvorci serijala o Dragoneru. Za crtež će biti zadužen Lorenzo Nuti. Nulti broj će prethoditi mini-seriji koju će pisati Enoh i Vijeto, a koja će na italijanske kioske stizati od proleća 2023. godine. Nulti broj će biti distribuiran tokom festivala Lucca Comics and Games 2022.

 

Za Mikelea Masijera, uredničkog direktora Sergio Bonelli Editore, ukrštanje Dragonera i Konana Varvarina je „ispunjenje uzbudljivog uređivačkog projekta. Na radost svih ljubitelja fantastike, Dragonero, junak Bonelijeve kuće koji se poslednjih godina sve više etablira, a ujedno je i protagonista animirane serije koja stiže na male ekrane, upoznaje par ekselans ikonu žanra, Konana, heroja koji je svojim maštovitim avanturama uticao na čitave generacije.

Pročitajte: Novi nastavak stripa – “Korto Malteze: Berlinske noći”

„Posle skoro godinu dana razvoja, ovaj projekat konačno stiže na tržište“, kaže Marko Lupoi, direktor izdavaštva i licenciranja Panini grupe, koja zastupa autorska prava za Konana. „Kao izdavači Konana u Italiji i u ostatku sveta više od dve decenije, i kao dugogodišnji partner i prijatelji Sergio Boneli Editorea, velika je emocija kada najavljujemo ovaj krosover rođen između Modene, Milana i Los Anđelesa, i koji spaja dve ikone fantastike u stripu, legendu o žanru mača i čarobnjaštva poput Konana, i jedan od najvećih uspeha italijanskog stripa ovog veka, Dragonera.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x