“Bombardovanje” – Ilustracija Sare i Ane Živković

0

Danas vam predstavljamo jednu sjajnu ilustraciju pod nazivom “Bombardovanje”, autorski rad Sare i Ane Živković.

Sara i Ana Živković su bliznakinje rođene 03. 11. 1998. godine u Beogradu. Posle završene gimnazije u Beogradu upisale su japanski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Japanski jezik su diplomirale 2021. godine i trenutno su na master studijama. Pod uticajem japanske kulture i japanskog stripa stvaraju su poseban stil koji je mešavina japanske mange i zapadnog stripa. Ta fuzija se posebno vidi u dugom stripu LEVANIA na kojem trenutno rade, kao i na drugim projektima kao što je strip „MU•無“. Umetnost stvaraju zajedno pod zajedničkim imenom Shidoosha Art.

U martu 2018. godine pridružile su se strip školi „Đorđe Lobačev“ koju vodi profesor Vladimir Vesović. Mesec dana kasnije učestvovale su u 13. godišnjoj izložbi radionice stripa, ilustracije i koncept arta „Đorđe Lobačev“ u Dečjem kulturnom centru. Svake godine objavljuju svoje radove na balkanskoj smotri mladih strip autora u Leskovcu. Redovni su članovi Međunarodne strip kolonije u Raški.

U decembru 2018. godine kratki strip „Nadomak cilja“ osvojio je nagradu za očuvanje tradicije na festivalu stripa u Valjevu. Malo izmenjen, u oktobru 2020. godine objavljen je u strip serijalu „Linije fronta“ izdavačke kuće System Comics.

Na Salonu stripa 2019. godine osvojile su sponzorsku nagradu izdavačke kuće System Comics za strip LEVANIA:Apokalipsa.
2019. godine, rade storyboard i production art za fanovski film Star Wars – The Breaking point režisera Stevana Filipovića koji je dobio nagradu Prix Special du Fantasy Film Festival u Mentonu, Francuska 2020.

2020. godine, radile su strip „Napad“ koji je dobio 2. nagradu na internacionalnom strip festivalu Veles u Makedoniji. 2021. i 2022. godine bile su zvanični gosti Komik kona u Kragujevcu.

Pored ilustracije i stripa imaju veliku strast i za slikanje, ručne radove, izradu nakita i modni dizajn. U budućnosti bi volele da se oprobaju u što više različitih i krativnih projekata vezanih za strip , ilustraciju, film i animaciju.

Pročitajte: MU無 – Autorski strip Sare i Ane Živković

Strip Blog će objavljivati i dalje ilustracije i autorske stripove na svom sajtu.

Pratite nas i preporučite,

Vaš Strip Blog

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x