Milerova naslovnica za Povratak mračnog viteza prodata za $2.4 miliona

0

Naslovnica Milerovog prvog izdanja stripa Betmen: Povratak mračnog viteza prodata je za neverovatnu sumu.

Milerova naslovnica za Povratak mračnog viteza prodata za $2.4 miliona

Ovim Milerova naslovnica iz Povratka mračnog viteza postaje jedna od najskupljih ilustracija/naslovnica u istoriji stripa i najskuplji Betmen crtež ikada. 

Naslovnicu je nacrtao Frenk Miler zajedno sa koloristkinjom Lin Varli i prikazuje Betmena kako skače u prazninu dok je plavo nebo iza njega prošarano munjom. To je jedna od najpoznatijih i najzapamćenijih naslovnica u istoriji lika, čiju vrednost ulepšava i značaj autora koji ju je nacrtao, kao i strip iz koga potiče. Povratak mračnog viteza je napravio revoluciju u superherojskom stripu pomažući tako da se stripovi otvore za jednu novu vrstu publike. 

Povodom najave aukcije, prošlog maja Heritage Auctions objavljuje poduži intervju sa Frenkom Milerom u kojem je, između ostalog, strip autor prepričao nastanak naslovnice.

Pročitajte: Kako je nadošla inspiracija za Green Lanterna i još ponešto…

„Odabrao sam da nacrtam samo siluetu Betmena jer mislim da će crteži u silueti imati više emocionalnog i psihološkog uticaja nego bilo šta drugo… A onda imam slabost za siluete. Nisam tip koji može da nacrta lik u celini, ali mogu da napravim neke prilično opake siluete”, objasnio je Miler.

Naslovnica drugog izdanja Povratka mračnog viteza prodata je za $478.000 2013. godine, a sličnu cifru (448.125 dolara) dostigla je 2011. stranica iz istog stripa na kojoj su Betmen i Robin. S druge strane, manje poznata naslovnica trećeg izdanja prodata je u aprilu ove godine za $264.000. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x