The Batman 2: Ko će biti negativac u nastavku?

0

Betmen Meta Rivsa je u osnovi izgrađen kao detektivska priča, sa mračnom noir atmosferom i moralno dvosmislenim tonovima, utemeljen u realizmu.

Dakle, Betmen Meta Rivsa je prizeman i realističan. U skladu sa tim dobili smo u prikladne, prizemne verzije negativaca poput Zagonetača. Pingvina i Žene Mačke. Pingvin je običan gangster, Žena Mačka je vraćena svojim provalničkim i lopovskim korenima, a Zagonetač je jezivi serijski ubica. nastavku

U ovom trenutku je više nego izvesno da će Met Rivs snimiti još nekoliko filmova o Betmenu, stoga, ako se zadrži na ovakvoj atmosferi i pristupu, biće zanimljivo videti koje će negativce koristiti u nastavku i koji od njih će se najbolje uklopiti u estetiku koju je uspostavio u prvom filmu. 

Do sada smo videli Zagonetača, Ženu Mačku, Pingvina i mali deo Džokera. Iako se pojavio na kratko u filmu, a nešto kasnije i u naknadno objavljenoj obrisanoj sceni, Džoker sigurno neće, bar ne odmah, biti tako olako stavljen nasuprot Betmena u još jednom filmskom sukobu. Pogotovo ako uzmemo u obzir da smo u prethodnih par godina imali nekoliko iteracija lika (Kamerun Monagan – TV serija Gotam, Hoakin Finiks – Džoker 2019. i Džared Leto – Odred Otpisanih iz 2016. godine), te se čini da bi još jedna bila previše. 

Osvald Koblpot/Pingvin će se sigurno vratiti u nekom od filmova, pogotovo ako uzmemo u obzir i da će dobiti i svoju zasebnu TV seriju. Žena Mačka je sa Betmenom uspostavila opipljivu hemiju koja će sigurno biti iskorišćena u budućim filmovima, stoga ostaje da vidimo kako će se ona uklopiti u buduće priče.

Prvi pik za negativca u budućim filmovima je svakako Dvoliki/Harvi Dent. Dugo se spekulisali da će se Harvi pojaviti i u ovom filmu uz mnoga nagađanja ko će ga glumiti (kao najpopularniji izbor se pominjao Metju Mekhonhi). Gotamu je potreban novi javni tužilac, nakon što je prethodnog tužioca Gila Kolsona ubio Zagonetač, stoga će njegov posao zasigurno dobiti Harvi Dent. Sam Rivs je u nekoliko navrata isticao da je strip Duga noć veštica u velikoj meri uticao na njegovo shvatanje mitologije Betmena, a taj strip je u najvećoj meri o samom Dentu i njegovom padu u ludilo. Iako je Nolan u Mračnom vitezu mastralno dočarao Dentovu transformaciju u Dvolikog, ovenčanu sjajnim performansom Arona Ekharta, na Rivsu ostaje da nađe drugi ugao iz kog bi nam podario novog Denta i njegovo posrnuće.

Drugi pik je doktor Hugo Strejndž, U pitanju je jedan od Betmenovih najstarijih negativaca koji se po prvi put pojavio u Detective Comics #36 1940. godine. Ovaj lik se u igranim adaptacijama do sada pojavio samo u TV seriji Gotam, dok još uvek nismo imali prilike da ga vidimo na velikom platnu. U mnogim iteracijama on je glavni psihijatar i upravnik ludnice Arkam, a sa vešću da ćemo dobiti i spin-off seriju o ludnici Arkam, pojavljivanje ovog lika ne bi trebalo nikoga da iznenadi. Hugo Strejndž je jedan od prvih negativaca koji je u stripovima zaključio ko je Betmen zapravo i sigurno bi se uklopio u Rivsovu realističnu estetiku.

Pročitajte: Koji su omiljeni Betmen stripovi Roberta Petinsona?

Treći pik je Sud Sova. U pitanju je tajno društvo koje svoje članove okuplja iz nekih od najbogatijih i najstarijih porodica u Gotam Sitiju. Koristeći svoju značajnu finansijsku i političku moć i koristeći obučene, nemrtve ubice poznate kao Taloni da ubiju svakoga ko im stane na put, Sove su vekovima kontrolisale sudbinu Gotama, sve dok se nisu susrele sa Betmenom. Rivs se bavi dubokom korupcijom Gotama suočavajući Brusa Vejna sa činjenicom da su čak i njegovi presveti roditelji bili deo te mreže. Uvođenje Suda Sova kao tajne organizacije koja stoji iza svega imalo bi savršenog smisla kao direktan nastavak događaja iz prvog filma.

Četvri pik je Ludi Šeširdžija, još jedan Betmenov stari znanac koji se po prvi put pojavio 1948. godine. Njegovo pravo ime je Džarvis Teč i opsednut je šeširima, a po prirodu je nalik detetu. Kontrola uma i manipulacija su njegova glavna oružja, te ne bi bilo teško zamisliti ga u Rivsovim narednim filmovima o Betmenu. 

Strašilo bi bio peti pik. Dr Džonatan Krejn je decenijama bio prisutan u stripovima i animiranim filmovima o Betmenu i konačno je imao svoj dugoočekivani filmski debi u Nolanovoj trilogiji. Ali on je tu predstavljen samo kao sekundarni negativac, dok se nikada nije pojavio u pravom svetlu Strašila. Krejn koji razvija toksin straha je nešto što se može uklopiti u Rivsovu viziju Gotama.

Mr. Friz se na ovoj našoj listi nalazi kao bonus pik. Iako je ‘utemeljeno’ i ‘realistično’ parola Rivsove vizije Betmena i Gotama, mrvica naučne fantastike ne bi bila na odmet. Zato bi bilo lepo videti Viktora Friza i približimo ga briljantnoj, tragičnoj figuri iz stripova i animirane serije o Betmenu. Čovek koji mora da nosi kriogeno odelo i koji rukuje pištoljem za zamrzavanje, uz dobro osmišljenu tehnološku pozadinu – ovo nije sasvim van granica uverljivosti i realnosti. I Rivsa su pitali o ovoj mogućnosti, a on je imao sledeći odgovor: ,,Osećam da me jednostavno privlači da pronađem utemeljenu verziju svega. Tako da bi za mene bio izazov na zanimljiv način da pokušam da shvatim kako bi se to moglo dogoditi.  Čak i ideja o nečemu kao što je Mr. Friz, to bi bila tako sjajna priča, zar ne? Mislim da zapravo postoji utemeljena i realistična verzija te priče koja bi mogla biti zaista moćna i mogla bi biti zaista sjajna.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x