Batman Unchained – Nikad snimljeni Betmen film sa Nikolasom Kejdžom

0

Džoel Šumaher je trebalo da napravi i treći film o Betmenu…

Batman Unchained - Nikad snimljeni Betmen film sa Nikolasom Kejdžom

Šumaherov Batman Forever je 1995. kad je izašao, naišao na pomešane reakcije kritike, ali je zato ostvario zavidan rezultat na bioskopskim blagajnama. Zatim je, 1997. usledio film Batman & Robin koji je naišao na potpuno drugačiji prijem. unchained

Batman Unchained je treći film koji je Šumaher trebalo da snimi, ali se to nikad nije desilo nakon katastrofalnih rezultata filma Batman & Robin. Prema onome što se zna o tom neostvarenom projektu, deluje kao da je mogao biti mnogo bolji od prethodna dva Šumaherova filma. 

Džoel Šumaher je nameravao da Nikolas Kejdž igra Džonatana Krejna, poznatog kao Strašilo. Šumaher je čak lično otišao na snimanje filma Face Off kako bi zamolio Kejdža da glumi Betmenovog negativca. Džordž Kluni je trebalo da glumi Betmena ponovo.

Film je prema onome što se zna o njemu trebalo da sadrži mnoge flešbek scene iz prethodnih Šumaherovih filmova, kao i scene iz dva filma Tima Bartona. Centralna priča bi bila Betmenovo pobeđivanje straha i suočavanje sa demonima iz prošlosti.

Pročitajte: Originalni Džoker je ujedno i najstrašnija verzija lika

Betmen i Robin bi se razišli u ovom filmu. Cilj Strašila u filmu bi bilo to da smesti Betmena u ludnicu Arkam. Za lik Strašila su razmatrani i drugi glumci poput Stiva Bušemija, Kristofera Lojda i Džefa Goldbluma. Džoker, Dvoliki, Žena mačka i Zagonetač je takođe trebalo da se pojave u ovom filmu, a pojavili bi se u Betmenovom umu kao rezultat halucinacije izazvane toksinom straha Strašila.

Harli Kvin je takođe trebalo da se pojavi u filmu, ali bi njena pozadina bila znatno promenjena. Ona ne bi bila Džokerova devojka, već osvetoljubiva, manijakalna ćerka. Njena uloga je bila namenjena glumici Kortni Lav ili Madoni.

Robin bi se pojavio u ovom filmu, ali Batgirl ne bi. Robin bi se vratio na kraju, uprkos tome što su se njemu i Betmenu razišli putevi, da spasi svog mentora od halucinacija izazvanih Strašilovim toksinom.

Kraj filma podrazumevao je scenu u kojoj Brus Vejn putuje u Bali i posećuje pećinu u kojoj će se suočiti sa svojim strahovima. Slepi miševi bi leteli svuda oko njega, a Klunijev Betmen bi stajao mirno prihvatajući taj momenat. Scena se na kraju desila u filmu Batman Begins sa Kristijanom Bejlom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x