Death Dealer Frenka Frazette postaje strip

0

Death Dealer, čuveni fantazijski lik sa čuvene slike Franka Frazette, dobiće svoj strip serijal.

Zahvaljujući izdavačkoj kući Incendium’s, kultni lik sa slike Franka Frazette dobiće svoju strip avanturu. Strip o Death Dealer-u oživljava mračnu figuru koju je Frazetta naslikao 1973. godine i koja je od tada postala simbol žanra fantastike.

Strip će pisati Mitch Iverson (DOTA: Dragon’s Blood, Voltron: Legendary Defender), dok će za crtež biti zaduženi Stefano Martino (Stranger Things, Doctor Who) i Luis Antonio Delgado (Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin).

„Upravo počinjemo sa Death Dealerom“, rekao je Lleki Leon, izvršni direktor Incendium-a. „Priča o ovom legendarnom ratniku služi kao kapija za ulazak u širi Frazetta-verse i vodiće direktno do spin-offa serijala koji će biti inspirisani mnogim kultnim ilustracijama Frenka Frazette. Izgradnja sveta koji stvara vezivno tkivo između ovih inspirativnih slika bila je naša ambicija već duže vreme i neverovatno je uzbudljivo najaviti ovo prvo izdanje u našoj saradnji sa Frazetta Girls.”

Pročitajte: Zagor upoznaje Fleša – Nove table, naslovnice i datum izlaska

Sara Frazetta, unuka samog Frazette i vlasnica Frazetta Girls, ponovila je ovu izjavu o nadolazećim “Frazetta-verse” stripovima i naglasila da je davanje novog serijala stripova ovom kultnom ratniku dugo planirano. „Bila je teška bitka da Frazettin Death Dealer dođe do stripa, ali tajming je sve“, rekla je ona. „Toliko smo oduševljeni što smo se udružili sa Llexijem i njegovim neverovatno talentovanim timom u cilju da ovo postane stvarnost. Zaista se radujemo ovom izdanju i proširenju na Frazetta-verse.“

Death Dealer #1 izlazi 4. maja sa naslovnicom Simone Bianchi, uz druge naslovnice umetnika kao što su Frank Cho, Gabriel Dell’Otto, David Finch, Dan Panosian i Bill Sienkiewicz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x