Dejvid Bouvi kao glavni lik u stripu “The Man Who Fell to Earth”

0

Legendarni pevač Dejvid Bouvi ponovo će biti glavni lik u priči “The Man Who Fell to Earth”, ovoga puta u stripu.

Kultni film “The Man Who Fell to Earth” u kome je Dejvid Bouvi odigrao glavnu ulogu 1976. godine, dobiće strip adaptaciju zahvaljujući Titan Comics-u. Scenario će pisati Den Voters, poznat po svom radu na Cowboy Bebop stripovima, a za crtež će biti zadužen Dev Pramanik.

Bouvi je u filmu igrao glavnog lika, vanzemaljca koji je uzeo ime Thomas Jerome Newton, a sada će u stripu taj vanzemaljac ponovo biti predstavljen sa Bouvijevim licem. 

Pročitajte: STRIP LIČNOST ŽAN-KLOD MEZIJER: Temelj modernijeg viđenja neizvesne i tehnološki naprednije budućnosti!

“The Man Who Fell to Earth” je priča o vanzemaljcu koji dolazi na Zemlju sa planete na kojoj nema vode i pokušava da iskoristi svoju naprednu inteligenciju da rehidrira matičnu planetu vodom sa Zemlje. Međutim, njegovu misiju komplikuje sve veća slava koju je stekao dolaskom u Ameriku, dok ga američka vlada smatra opasnom pretnjom. Film je rađen kao adaptacija istoimenog romana Voltera Tevisa, koji je promenio perspektivu priča ovog žanra tako što je priča ispričana iz perspektive vanzemaljca koji prolazo kroz usamljenost, strahove i poraze moderne civilizacije.

„The Man Who Fell to Earth je remek-delo sa mnogo stvari za reći: o ljudima, o Zemlji i svemu između. U priči postoje ideje o klimatskoj krizi i korporativnoj pohlepi, koje su sada aktuelnije nego kada je Nikolas Roeg odlučio da ga snimi ili kada je Volter Tevis odlučio da napiše roman. A sada smo tu. Mislim da je došlo vreme da još jednom pogledamo svet očima Thomasa Newtona bez premca. Možda će videti nešto što smo propustili”, istakao je scenarista Den Voters.

Strip “The Man Who Fell to Earth” će izaći na jesen, a tačan datum izlaska još uvek nije preciziran.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x