Betmen filmovi koji nikada nisu snimljeni

0

Postoji mnogo Betmen filmova koji su se zamalo desili…

Betmen filmovi koji nikada nisu snimljeni

Mnogi Betmen filmovi koji su zamali snimljeni otvaraju ona čuvena ‘šta bi bilo, kad bi bilo’ pitanja.

Batman 3 Tima Bartona

Tim Barton je imao plan da snimi trilogiju Betmena. Majkl Kiton je trebalo da reprizira ulogu Brusa Vejna po treći put. U ovom filmu bi videli kako Bili Di Vilijams kao Harvi Dent postaje Dvoliki. Mišel Fajfer je trebalo da se vrati ulozi Catwoman, a Marlon Vajans je trebalo da glumi Robina. Marlon Vajans je već zapravo dobio ulogu Robina u drugom nastavku franšize Batman Returns iz 1995. godine, ali je njegov lik na kraju izbačen iz filma, pa bi mu ovo bila druga šansa. Bubnjar the Monkeys-a i glumac Miki Dolenc je trebalo da glumi the Riddler-a. Ipak, loši rezultati na blagajnama koje je ostvario film Batman Returns odbaci Tima Bartona i njegove planove za treći film.

Batman Unchained

U Warner Brosu su bili zadovoljni rezultatima filma Batman Forever reditelja Džoela Šumahera. Film je uspeo da zaradi više od prodaje karata nego Batman Returns. WB je tada planirao da Džoel Šumaher snimi još 2 filma o Betmenu. Betmen 5 poznat i kao Batman Unchained je trebalo da bude malo mračniji film o Mračnom vitezu. Nikolas Kejdž je trebalo da glumi Strašilo koji bi se udružio sa Harley Quinn u pokušaju da psihološki slome Betmena. Film je trebalo da bude psihološki triler što bi bio inovativan pristup tada. Na žalost, ili ipak sreću, ovaj film je otkazan nakon očajnih rezultata i kritika filma Batman & Robin.

Batman: DarKnight 

Li Šapiro i Stiven Vajz su tokom 2000-ih imali ideju da rebutuju Betmen franšizu koja će biti dosta ozbiljnija i mračnija. Scenario koji su Vajz i Šapiro imali bila je adaptacija Frenka Milera i njegovog Mračnog viteza. Šapiro i Vajz su želeli da se filmovi o Betmenu vrate svojim mračnijim i oštrijim korenima, baš kao i stripovi. Milerov TDKR je bio briljantan strip koji se uklapao u tu viziju. U Warner Brothersu su razmišljali da naprave Batman: DarkKnight pre nego što su na kraju prekinuli projekat. Na kraju se Kristofer Nolan dočepao franšize filmova o Betmenu i napravio svoju antologijsku filmsku trilogiju.

Pročitajte: 10 najskupljih superherojskih filmova svih vremena

Batman: Year One

Postojala su dva projekta u planovima Warner Bros-a. Jedan je bio Batman Beyond film, a drugi je bio Batman: Year One. Ovaj drugi je skoro ušao u pretprodukciju. Daren Aronofski je angažovan da režira film. Filmovi o Betmenu se drže prilično blizu izvornog materijala. Ali Year One Aronofskog bi potpuno promenio priču o Betmenovom poreklu. Brus Vejn gubi svoje roditelje kao i svoje bogatstvo. Bez svog bogatstva koje bi mu pomoglo, Brus Vejn postaje prekaljen i iskusan ulični osvetnik dosta sličan Panišeru. Projekat bi bio sličan filmovima Taksista ili Death Wish. Ali WB je rekao ne kada je Aronofski angažovao Hoakina Feniksa da igra Brusa Vejna/Betmena i odbacio projekat.

Batman versus Superman

14 godina pre Snajderovog Batman v Superman: Dawn of Justice, postojao je plan da dva titularna superheroja odmere snage na filmskom platnu. To je trebalo da bude jedan od najmračnijih superherojskih projekata ikad. Volfgeng Piterson je angažovan kao reditelj, Džad Lou je trebalo da glumi Supermena, a Kolin Farel Betmena. Film bi bio toliko mračan da bi videli Alfredovu brutalnu smrt i Džokera koji mentalno razbija Betmena u jednom od svojih najzlokobnijih planova. U WB su na kraju shvatili da bi bilo bolje da za sad ipak snimaju odvojene filmove o Betmenu i Supermenu stoga su odustali od ovog projekta.

Betmen Bena Afleka

U početku, WB je planirao da nakon Batman V Superman i Justice League filmova Ben Aflek nastavi da glumi Betmena u solo projektima. Nazvan jednostavno Batman, film bi navodno bio misteriozni i psihološki triler u duhu filmova Dejvida Finčera, sa Aflekom koji bi ponovio svoju ulogu Brusa Vejna pored toga što bi bio ko-scenarista i reditelj. U intervjuu za promociju filma The Way Back u februaru 2020. Aflek je objasnio svoju konačnu odluku da se povuče iz projekta Betmen (i DCEU-a) početkom 2017, rekavši da je „nekako izgubio strast prema njemu“ i da je imao problema sa nizom profesionalnih i ličnih pitanja u to vreme.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x