Marvelovo “Mračno doba” koje neće preživeti mnogi superheroji

0

Ove nedelje Marvel Comics počinje sa objavljivanjem svog šestodelnog mini-serijala pod nazivom Dark Ages, po scenariju Toma Tejlora.

Napisao Tom Tejlor (DCeased), a nacrtao Iban Coeljo (Venom), Dark Ages je priča smeštena u alternativnu stvarnost i stoga odvojena od kanonskog narativnog kontinuiteta Marvelovih stripov. Prema izdavaču, mini serija će govoriti o tome kako se Marvelovi superheroji okupljaju kako bi se borili protiv drevne pretnje, i gube. Od ovog poraza svet će se promeniti. Te promene će uvesti nove verzije heroja, spremnih za ponovno osvajanje Zemlje. mračno

Iron Man i Osvetnici dezorijentisani su u gradu razorenom nekom vrstom iznenadnog i nasilnog zemljotresa. Iron Man se ubrzo našao u nevolji zbog kvara na oklopu, zbog kog je pao na zemlju. Tokom pada sudario se sa avionom i izgubio nogu. Ubrzo se nalazi u rukama Pepper Potts koja mu govori: “Sve je nestalo … mrak.” Ovo Mračno doba Marvelovog univerzuma će biti apokaliptična priča koja najavljuje moguću smrt mnogih Marvelovih superheroja.

Evo nekoliko tabli iz prvog broja, gde nas  Spider-Man uvodi u priču koja prati događaje koji su doveli do borbe za spasavanje Zemlje. Sa ovih stranica na kojima se pojavljuje nekoliko Marvelovih likova saznajemo i o prisustvu Apokalipse, jednog od istorijskih i najstrašnijih neprijatelja X-Mena. Osim toga, pojavljuje se i Unmaker, novi zlikovac stvoren za ovu priliku o kome se još ne zna ništa i ništa osim da je ogroman i da mu je telo obučeno u oklop.

POVEZANO: Liga Pravde u srednjem veku u novom stripu Toma Tejlora

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x