Da li ste znali da je strip o Power rangersima objavljivan i na našem jeziku?

0

Mighty Morphin: Power rangers, ili Moćni rendžeri su bili veoma popularan serijal početkom 2000-ih godina, uz koji su uživale generacije rođene 1990-ih godina.

power rangers stripblog

Moćni rendžeri su deo pop-kulture širom sveta, a bili su legendarni i na našim prostorima, naročito kada je reč o prvoj sezoni iz 1993. godine.

Pročitajte: “Moćni Rendžeri” (2017): Junaci na kojima su odrastale generacije iz 1990-ih u novom ruhu! (VIDEO)

Moćni rendžeri su bili popularni u stripovima, filmovima, ali i serijama, iako su mnogi serijali, naročito kada je filmski program u pitanju, bili veoma loše rađeni, međutim popularnost ovih junaka je nupitna. Ako se može izraziti sumnja u kvalitet radnje i specijalnih efekata, kostimi ovih boraca protiv vanzemaljskih oblika na Zemlji su postali legendarni.

Većina klinaca iz 1990-ih godina ni ne zna da su Moćni rendžeri, pored filmskih i strip junaci, ali možda se neki sećaju izdanja, jedne jedine epizode Moćnih rendžera na srpskom jeziku.

Izdavač je bio Bonart iz Nove Pazove, a za izdavača su Božidar Popović i Ratomir Lazić koji je bio i urednik navedenog izdanja. Navodno, izdanje je imali tiraž od 5.000 primeraka, kako piše u impresumu izdanja, a izdato je 1995. godine. Strip je objavljen u formi sveščice sa mekim povezom.

O izdavačkoj kući Bonart se slabo zna, te se tako ne zna ni kako su došli do prava za ovaj strip, ali svakako, strip štampan ćirilicom, zavredeo je pažnju našeg medija kao veoma interesantan, redak i raritetan primerak. 

Na prvim stranama stripa se nalazi opis svakog rendžera, u cilju upoznavanja sa likom nazvan “Dosijei rendžera”, a zatim sledi i priča “Bomba iz prošlosti”.

Iako se ne zna najtačnije istorijat ove epizode, neki od vlasnika na internetu kažu da je jedino ona objavljena i da više nije objavljivano epizoda stripa o Moćnim rendžerima. Zanimljvo je znati ovo, svakako…

PROGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x