Liga Pravde u srednjem veku u novom stripu Toma Tejlora

0

DC Comics je najavio novi strip serijal koji će Ligu Pravde staviti u srednjevekovni kontekst.

Serijal pod nazivom Dark Nights of Steel po scenariju Toma Tejlora, uz crtež Jasmin Putri biće dvanaestodelni DC-ijev serijal koji će popularne superheroje Lige Pravde staviti u srednji vek.

,,Proveo sam poslednje dve godine stvarajući ovaj novi narativni univerzum za DC Comics, a Dark Nights of Steel je za mene ostvarenje sna. Iako sam prethodno napisao horor serijal DCeased, zapravo sam veliki ljubitelj fantastike. Superheroji i epska fantastika su u kombinaciji moje dve omiljene stvari”, objasnio je Tom Tejlor za Enterntainment Weekly. 

„Odrastao sam čitajući Gospodara prstenova zajedno sa Supermenom. Terija Pračeta zajedno sa Gartom Enisom. Robina Hoba i Marka Vejdad. Dragonlance i Ligu Pravde. Sada mogu sve ovo spojiti sa neverovatnom Jasmin Putri u najveću priču koju mogu zamisliti. Priča o ratu i ljubavi, očaju i nadi, izdajama i neverovatnim savezima sklopljenim u bitkama”, naglašava Tejlor.

Evo nekoliko slika, uključujući naslovnice i table prvog broja Dark Nights of Steel koje možete videti u nastavku:

Scenarista obećava da će serija zadovoljiti ukuse ljubitelja žanra, ali i ljubitelja uspešnih TV serija poput Igre prestola, od kojih ne krije da je inspiraciju uzeo. Sa ovom superherojima u ruhu fantastike, Tailor nastavlja da istražuje alternativnu realnost u univerzumu DC Comics. Autor je poznat po tome što je doveo do uspeha strip serijale sa različitim narativnim postavkama od onih klasičnih u kojima se superheroji obično kreću.

Zapravo, njegova karijera je krenula od stripa inspirisanog video igrom Injustice, u kojoj se DC likovi međusobno bore, a kasnije je konsolidovan sa DCeased-om i njegovim spin-off naslovima, koji predstavljaju priču horor žanra u kome Betmen i ostali heroji bivaju u svetu zaraženom virusom koji ljude pretvara u zombije. Osim toga, radio je u istom smeru za Marvel Comics tako što je napravio apokaliptični mini serijal Dark Ages koji bi u septembru trebalo da se pojavi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prvi broj serijala Dark Nights of Steel će biti objavljen u Sjedinjenim Državama tokom jeseni, a datum još nije objavljen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x