Zamalo Osvetnici: Glumci koji su zamalo glumili Marvelove superheroje

0

Kasting je jedna od najjačih strana Marvelovog filmskog univerzuma. Međutim, postoji dosta velikih holivudskih zvezda koji su trebali ili želeli da glume Marvelove superheroje, ali se to nije desilo.

Neki jednostavno nisu prošli kasting, dok su neki usled obaveza prema drugim filmskim projektima odbili Marvel Studios i uloge koje su im ponuđene. Sledi lista glumaca koji su zamalo glumili Marvelove najpopularnije superheroje u MCU.

Tom Kruz kao Iron Man

To da je Tomu Kruzu bila ponuđena uloga Tonija Starka u filmu Iron Man koji je izašao 2008. je sada priča koju već zna ceo internet. Međutim, sam Kruz je jednom na ovu temu 2018. godine izjavio da on nije bio ”baš toliko” blizu toga da glumi Iron Mana, te da je on sam veliki fan Roberta Daunija Džuniora u toj ulozi i da ne može da zamisli nikog osim njega u toj ulozi.

Džon Krasinski kao Captain America

U ranom razvoju filma Captain America: The First Avenger, u opticaju za tu ulogu se nalazio glumac Džon Krasinski, koji je tada bio popularan zbog uloge Džima iz serije Ofis. Ipak na kraju, fizički izgled i mišići Krisa Evansa su presudili da ta uloga pripadne njemu. Krasinski je više puta isticao da je veliki fan superheroja i fantazije, stoga je jako želeo ovu ulogu, ali je na kraju muški podneo poraz takođe ističući da je Kris Evans pravi izbor za ovu ulogu. 

Zanimljivo je da je supruga Džona Krasinskog, glumica Emili Blant odbila da glumi u MCU, i to uloge Peggy Carter i Black Widow, jer je bila zauzeta snimanjem drugih projekata. Takođe je zanimljivo to da su Blantova i Krasinski najpopularniji izbor za uloge Mr. Fantastic-a i Susan Storm, kada bi pitali fanove…

Amanda Sajfred kao Gamora

Amanda Sajfred je jednom prilikom otkrila da joj je ponuđena uloga Gamore u filmu Guardians of the Galaxy. Međutim, to bi značilo da bi kostimografi i šminkeri morali da je farbaju u zeleno svaki dan pre početka snimanja. Sajfredova to nije želela i to je bio ultimativni razlog zbog kog je odbila ovu ulogu.

Pročitajte: Kako je izgledao prvi okršaj Osmog putnika i Predatora?

Danijel Krejg kao Thor

Iznenađujuće, prvi izbor Marvel Studios-a za ulogu Thora bio je Danijel Krejg. Glumac je odbio ulogu zbog svojih obaveza i snimanja franšize o Džejmsu Bondu. Zanilmijivo je i to da su se pre Krisa Hemsvorta mnogi glumci našli na listi potencijalnih pikova za ulogu Thora, a među njima su: Bred Pit, Čejning Tejtam, Džoel Kineman, Aleksander Skarsgard, Kelan Lac, pa čak i Tom Hidlston, pre nego što mu je pripala uloga Lokija.

Vesli Snajps kao Black Panther

Mnogo pre nego što je Marvel zavladao filmskom industrijom i bioskopima, Vesli Snajps, pre nego što je dobio ulogu Blejda, bio je izabran da glumi Black Panther-a u projektu koji je još uvek bio u razvoju, a pod rediteljskom palicom Džona Singltona (Shaft, 2fast 2furious, Four Brothers, Billions). Međutim, studio tada nije bio siguran u komercijalnu održivost superherojskih filmova, a Black Panther je okarakterisan kao nedovoljno popularan lik. Čak su i mnogi producenti uključeni u projekat govorili da nikada nisu čuli za ovog strip junaka…

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x