Tod Filips piše scenario za Džokera 2

0

Tod Filips, režiser i koscenarista filma Džoker iz 2019. godine, sada piše scenario za nastavak sage o najvećem strip fenomenu, Džokeru.

Film koji je režirao Tod Filips, bavi poreklom lika, koji je verovatno najveći fenomen proistekao iz stripova, prvo je pokorio Venecijanski festival i već nakon toga osvojio Oskara u nekoliko kategorija. Za nešto više od dva meseca bioskopskog života, “Džoker” je zaradio 1.056 milijardi dolara i tako postao najprofitabilniji strip film ikada sa zvaničnim budžetom 62.5 miliona dolara, što je rast od skoro 17 puta. Istovremeno je i jedan od najgledanijih, ako ne i najgledaniji art house film.

Da, “Džoker” je za kratko vreme svakako mnogo toga postigao, ali ono što je najzanimljivije domaćoj publici je da je ovaj film najgledaniji strani film u istoriji Srbije. Njega je pogledalo više od 300.000 gledalaca što je najviše od 2006. otkada je Srbija nezavisna država. Samim tim je i strani film sa najvećom zaradom na bioskopskim blagajnama u Srbiji. 

Kako prenosi THR, Tod Filips se zvanično vraća da napiše scenario za nastavak, a ovaj povratak nagoveštava da će se verovatno ponovo naći i u ulozi režisera. 

Pročitajte: Lovac Krejven dobija svoj film, a glumiće ga Aron Tejlor Džonson

Iako je postigao kritički i komercijalni uspeh, Džoker nije bio bez kontroverzi. Simpatična filmska priča o čoveku koji se okreće nasilju nakon što se osetio otuđenim od strane društva žestoko je kritikovana zbog održavanja opasne poruke da je takvo nasilje opravdano. U eri kada su masovne pucnjave i domaći terorizam često u vestima, mnogi ljudi su bili razumljivo uznemireni zbog toga kako Džoker, tradicionalno pisan kao psihopatski lik, ostavlja relatabilan i simpatičan utisak.

Da li će se nastavak odlučiti da se bavi tim pitanjima ili ne, ostaje da se vidi. Prvi film postavlja neke zanimljive nove veze između Džokera i porodice Vejn, a ta bi priča mogla postati još važnija u Džokeru 2. Čini se da je malo verovatno da će film zaroniti preduboko u DC stripove, jer prvi film nije narativno povezan sa bilo kojim drugim DCEU filmovima i verovatno neće biti ni u budućnosti. Između Džokera 2 i Betmena sa Robertom Petinsonom, u režiji Meta Rivsa, koji izlazi 2022. godine, fanovi će imati puno prilika da se vrate na bioskopske ulice Gotama.

PROČITAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x