Elektra – Najbolje naslovnice Bila Sjenkjeviča (GALERIJA)

0

Mnogi kažu da je rad Bila Sjenkjeviča na stripovima o Elektri bio dovoljan, i da nije uradio više ništa na polju stripa, njegova zaostavština bi i dalje bila legendarna.

Elektra - Najbolje naslovnice Bila Sjenkjeviča (GALERIJA)

1986. godine Marvel Comics objavio je strip serijal Elektra: Assassin, serijal posvećen nindži ubici Elektri koja je debitovala nekoliko godina ranije u stripovima o Derdevilu. Priču je napisao Frenk Miler, tvorac lika, a ilustrovao Bil Sjenkjevič, novi talenat koji se tih godina etablirao u industriji zahvaljujući serijalima kao što su Moon Knight i New Mutants.

Sjenkjevič je u to vreme pokušavao da revolucioniše svet glavnih tokova stripa sa bujnim slikarskim stilom, koji se ugledao na dela savremenih američkih umetnika, kao što je Berni Fušs.

Naslovnice Elektra: Assassin koje je napravio Sjenkjevič savršeni su primer stila autora, koji je kasnije postao poznat i sa autorskom serijom Stray Toasters i mnogim drugim saradnjama sa Marvelom i DC Comics. Njegove naslovnice pogledajte u nastavku teksta.

Pročitajte: Kako izgleda kad se bore Spajdermen i Konan Varvarin?

Elektra: Assassin govori o nindži Elektru kako se suočava sa Zveri, natprirodnim entitetom rešenim da pokrene svetski nuklearni rat, koji je za postizanje ovog cilja otelotvoren u uvek nasmejanom i uznemirujućem Kenu Vindu, političkom kandidatu za predsednika Sjedinjenih Država. Elektra je zatvorena u krivičnom azilu i koristi svoje moći da pobegne. Učiniće sve da zaustavi Zver, čak i da se sukobi sa ŠTITOM.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x