David Ayer želi da njegova prvobitna verzija filma Suicide Squad bude objavljena

0

David Ayer se još uvek se nada da će njegova prvobitna verzija filma Suicide Squad 2016. godine biti objavljena, uprkos tome što je direktor kompanije WarnerMedia prošle nedelje rekao da se to neće desiti.

David Ayer želi da njegova prvobitna verzija filma Suicide Squad bude objavljena

Pre objavljivanja, DCEU film Suicide Squad bio je veoma iščekivan među fanovima, izazivajući uzbuđene reakcije nakon prvog trailera. Međutim, pokazao se da je sam film veliko razočaranje, a mnogi su preispitivali zamršenu radnju i ton filma. Ayer se tada otvorio i govorio o tome kako je preterano mešanje Warner Bros. kompanije na kraju oteralo Suicide Squad u drugom smeru nego što je on prvobitno planirao. Studio je bio nezadovoljan reakcijama na mračniji ton filma Batman vs Superman i nastojao je da spreči da Suicide Squad krene istim putem.

Prošlogodišnja najava da će čuveni Snyder Cut of Justice League (za koji su fanovi proveli godine boreći se) debitovati na HBO Max pokrenula je nekoliko fanovskih kampanja u nadi da bi mogli dobiti slične rezultate za projekte za koje su smatrali da su studiji zanemarili. To je uključivalo i kampanju da se objavi prvobitna vizija Ayerovog Suicide Squad filma. Ayer je ohrabrio fanove da direktno kontaktiraju WarnerMedia u vezi sa Suicide Squad, a neki fanovi su zaista pokušali da promovišu ovo do kraja. Međutim, izvršna direktorka WarnerMedia, Ann Sarnoff prošle nedelje je izjavila da studio ne planira da objavi Suicide Squad Ayer Cut.

POVEZANO: Liga Pravde Zeka Snajdera: Zašto Betmen sanja košmarnu budućnost?

Ayer je ove vesti komentarisao na društvenim mrežama sa velikim razočaranjem. Uprkos tome, u svom intervjuu za Entertainment Weekly rekao da još uvek polaže nade u to da će njegova vizija filma Suicide Squad biti objavljena i da intenzivan odgovor fanova, kao u slučaju Justice League i reditelja Zacka Snydera, može postići promene u načinu na koji filmski studiji gledaju na neke svoje projekte.

,,Shvatam, to je posao. Frustrirajuće je jer sam napravio zaista iskrenu dramu, koju su rasparčali na komade i pokušali su je pretvoriti u Deadpoola, što jednostavno nije trebalo da bude tako. A onda kada primite udarac, vi ste kapetan broda, moje ime je bilo na njemu. Iako to nije predstavljalo ono što sam zapravo napravio, primio sam sve metke i bio dobar vojnik. Snimio sam neverovatan film. Neverovatan film, koji je samo uplašio rukovodioce”, objasnio je Ayer.

David Ayer je još 2018. na Twitteru objavio neke pojedinosti vezane za zaplet u njegovoj verziji filma. Naime, Ayer je na Twitteru odgovorio fanovima koji su postavljali pitanja da li je istina da je Steppenwolf, supernegativac iz Justice League-a, prvobitno trebalo da bude negativac protiv kojeg se u njegovom filmu bori odred otpisanih a.k.a Suicide Squad. Ayer takođe potvrđuje da je član Suicide Squad-a, Enchantress bila pod uticajem motherbox-a, jednog od moćnih artefakta koje smo prethodno upoznali u filmu Batman v Superman: Dawn of Justice i da glavna bitka na kraju nije bila protiv nje nego protiv Steppenwolf-a.

Nažalost, većina fanova misli da bi ovo imalo mnogo više smisla od onog što su videli. Artefakti su mogli biti ključ koji bi povezao prethodni, ovaj i sledeći DCEU film, kao što je u MCU-u bio slučaj sa infinity kamenjem. Takođe bi i sukob sa Steppenwolf-om u finalnom aktu filma dao bolju uvertiru u Justice League, te bi verovatno i sam supernegativac dobio malo više prostora, smisleniju pozadinu i izgradnju ličnosti. Umesto toga dobili smo samo akciju sa bezličnim CGI stvorenjem, i to u oba filma, sve do objavljivanja Snyderove verzije Justice League.

David Ayer je doživeo da nešto na čemu je toliko radio, bespotrebno uništenp zbog odluka koje nije on doneo, i to mora biti teško. Ayer stoji uz Suicide Squad film koji je stvorio i želeo bi da ga podeli sa svetom. To je razumljivo. Da li će WarnerMedia osećati isto, ostaje da se vidi, mada se to trenutno ne dešava.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x