Činjenice o Black Pantheru: Da li ste znali da je bio oženjen sa Storm i da ima doktorat iz fizike?

0

Ime Black Panther je poznato ljubiteljima Marvelovih stripova. Ovog tamnoputog superheroja stvoril isu 1966. godine Stan Lee i Jack Kirby.

cinjenice o black pantheru stripblog

Od kada je stvoren, ovaj lik privlači pažnju publike pre svega zbog svojim karakteristika kao lika, velike snage i umeća s kojim se bori protiv neprijatelja. 

Neke zanimljivosti o strip junacima i pored čitanja stripova i dobrog poznavanja radnje ipak promaknu, te je dobro navesti ih i pobrojati:

Black Panther je vođa Wakanda plemena

Ime Black Panther je ceremonijalna titula koju dobija vođa klana Pantera u tehnološki naprednoj afričkoj naciji Wakanda. 

cinjenice o black pantheru stripblog

Black Panther je bio oženjen sa junakinjom Storm

Storm znate iz X-Mena, ali ona je sa Black Pantherom drugarica još iz detinjstva. Nakon što su se ponovo sreli i zaljubili, venčali su se prema wakandanskoj ceremoniji okruženi superherojima. Međutim, nakon što je Namor napao Wakandu, a Black Panther želeo da postane kralj građanskog rata, brak je poništen 2012. godine.

Black Panther je u skoro svakom Marvelovom timu

Pored toga što je bio počasni član X-Mena, i što je član Avengersa, on se kratko pojavljivao i u timovima Fantastic four i Defenders.

cinjenice o black pantheru stripblog

Black Panther je prvi crni superheroj koji se pojavio u stripovima

Uprkos pojavljivanja drugih likova crne boje kože, Black Panther je bio prvi koji se pojavio u superherojskih stripovima kao superheroj. Pre pojave DC Green Lantherna i Black Lightninga, objavljene su priče o Black Pantheru i tako je počela praktično pojava tamnoputih strip junaka u pričama. 

Njegova supermoć potiče od biljke u obliku srca

Uzgajana i pronađena samo u Wakandi, biljka u obliku srca koja je Black Pantheru dala njegove super moći definitivno je jedinstvena. Neki mitovi kažu da je biljka bila dar boga Panthera, ali je zapravo mutirana biljka zbog dugog izlaganja metalu Vibranium. Samo nekoliko Wakandi može da je koristi za sticanje snage, brzine, isceliteljskih sposobnosti i izdržljivosti. Iznenadićete se koliko je ova biljka moćna, ona daruje uživaoca superherojskim čulima, noćnim vidom i sposobnošću da čuje otkucaje srca svojih neprijatelja. S druge strane, drugi će se otrovati i imati užasne neželjene efekte nakon što konzumiraju ovu biljku.

cinjenice o black pantheru stripblog

Debitovao je u epizodi Fantastic Four

Uglavnom superheroji, pre nego što dobiju svoj serijal, se pojave u nekom od već postojećih serijala koji su originalno nastali. Tako je bilo i sa Black Pantherom. Debitovao je u jednoj od epizoda u serijalu Fantastic Four, što je toj epizodu dalo dodatnu vrednost.

Ima doktorat iz fizike

Black Panther je ne samo fizički jak, već je veoma moćan i na polju znanja i nauke. On je dostigao veliko akademsko zvanje, doktorat iz fizike stekao je na Univerzitetu u Oksfordu. On je stručnjak za naprednu tehnologiju i naoružanje.

Na osnovu ovih činjenica, vidi se da je Black Panther mnogo više od običnog superheroja iz stripova…

Izvor: I’am superhero

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x