Kako je Mephisto umalo zarobio Silver Surferovu dušu?

0

U jednoj epizodi, iz davne 1970. godine, veliki neprijatelj Silver Surfera, Memphisto, prišao je veoma blizu ovom junaku i sve je išlo ka tome da mu oduzme dušu.

dušu stripblog

Hoće li Mephisto konačno dati ponudu koju Silver Surfer ne može odbiti?! Ovo je bilo pravo pitanje za epizodu 16. Silver Surfera iz maja 1970. godine – “U Mephistovim rukama”!

Pročitajte: Mefisto: Kolike su moći demona i đavola Marvelovog univerzuma?

Mephisto je skovao još jedan plan kako bi zadobijo dušu Silver Surfera. Prerušio se i sišao među ljudime, kako bi ostvario svoj podli plan.

Mephisto je uspeo da Surfera pridobije sebi, ovaj put tvrdećo da je prijatelj Silver Surfera. Dozvoljava Silver Surferu da prođe kroz barijeru i vrati se kući, na planetu Zenn-La. Ali kada Surfer stigne, Shalla Bal je nestala, a uzeo ju je sam Mephisto.

Surfer se na Zemlju i ponovo biva zarobljen. Mephisto uživa u svojoj igri. Dok se radnja odvija, iznad planete se skuplja ogromna kosmička energija koja privlači pažnju SHIELD-a.

Mephisto konačno otkriva svoj plan Silver Surferu i pokazuje mu sliku Shalla Bal, izgubljene među milijardama na Zemlji, koja se smrzava i umire od gladi. Mephisto daje ponudu da se Silver Surfer preda njemu kako bi spasao kraljicu svoje rodne planete. Surfer popusti, i kao test, Mephisto mu kaže da mora da uništi SHIELD.

dušu stripblog

Ovo je bila jedna od velikih prilika, koju je podli Mephistov um smislio, kako bi se primakao Silver Surferovoj duši…

Silver Surfer je jedan od omiljenih Marvelovih superheroja, koji za čitaoce predstavlja neku vrstu alternative u odnosu na one najpopularnije junake poput Iron Mana, Captaina Americe i Hulka.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x