Marvel proslavlja 80 godina Kapetana Amerike

0

Marvel će proslaviti 80 godina Kapetana Amerike mini serijom poz nazivom The United States of Captain America!

Marvel proslavlja 80 godina Kapetana Amerike

Slavljenički specijal Kapetana Amerike The United States of Captain America napisaće Christopher Cantwell (Doctor Doom, Iron Man) i Josh Trujillo uz olovke Dalea Eagleshama, koji je nedavno radio na stripu na Shazamu! za DC i Jana Bazaldua.

Protagonisti miniserije biće svi muškarci koji su imali privilegiju da se nazivaju Kapetanom Amerika: Steve Rogers, John Walker, Bucky Barnes i Sam Wilson. Ova četvorica udružiće snage kako bi pronašli Kapetanov mitski štit koji je ukrao misteriozni lopov kome je na umu mnogo veći zločin od obične krađe. Steve Rogers i Sam Wilson će prvi započeti potragu za lopovom koja će ih odvesti u srce Amerike gde će upoznati heroje, ali i obične ljude koji su inspirisani legendom i delima Kapetana Amerike.

Pročitajte: Predator lovi Marvelove superheroje (GALERIJA)

,,Velika je odgovornost i neverovatna prilika što u našoj zemlji možemo da napišemo Captain America u tako delikatnom trenutku. Ova miniserija želi da istraži sam smisao junaka, šta on predstavlja za obične ljude i za sve zajednice koje čine Sjedinjene Američke Države. The United States of Captain America biće strukturisan kao pravi film koji će omogućiti Stivu, a zatim Samu i svim ostalim protagonistima da stupe u kontakt sa onim ljudima za koje su se zakleli da će ih zaštititi na intiman i ličan način. Mislim da je ovo jedinstven način da proslavimo lik, njegovo nasleđe i celu Ameriku”, objasnio je scenarista Cantwell.

Ovaj specijal će se sastojati od 5 brojeva, a prvi broj izlazi 2. juna 2021. godine.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x