Otvoren osmi konkurs za “Najbolji strip kaiš”!

0

Škola stripa “Nikola Mitrović Kokan” raspisuje osmi konkurs za Najbolji strip kaiš.

osmi konkurs stripblog

Balkanska smotra mladih strip autora 2021. godine obeležava dvadeset i treće izdanje, i u sklopu festivala Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ u saradnji sa Sindikatom obrazovanja Jablaničkog okruga, Učiteljskim društvom Leskovac i „Novom našom reči“ raspisuje osmi konkurs za Najbolji strip kaiš. Strip kaiš je strip od dva, tri ili četiri kadra koji se nalaze u istom redu i pričaju jednu priču. Ove godine ima dve teme konkursa, slobodna tema i „Strip kaiš protiv nasilja“. Ispod prilažemo jedan primer toga šta strip kaiš jeste i kako bi približno trebalo da izgleda, navodi se u saopštenju za medije.

Radove treba poslati najkasnije do 15. maj 2021. na adresu: Sindikat obrazovanja Srbije – Regionalni centar Leskovac, ul. Janka Veselinovića 2, lokal 6, 16000 Leskovac, uz podatke o starosti učesnika, škole iz koje dolazi i kontakt informacijama učenika. Radove treba slati sa naznakom: „Za strip konkurs“.

Pročitajte: Otvoren konkus “Ukrštene umetničke rezidencije iz oblasti stripa Srbija – Francuska”

Pristigle radove žiriraće žiri u sastavu: Nikola Milićević (urednik Nove naše reči i strip teoretičar), Marko Stojanović (predavač u Leskovačkoj školi stripa) i Miloš Cvetković (predavač u Leskovačkoj školi stripa), i dodeliće tri nagrade i to: 1) Nagrada za uzrast do 10 godina 2) Nagrada za uzrast od 11 do 15 godina 3) Nagrada za uzrast od 16 do 19 godina. Pomenute tri nagrade sastojaće se u priboru za crtanje kakav koriste profesionalni strip crtači i izdanja edicije Leskovački strip, kao i objavljivanju nagrađenih stripova u listu „Nova naša reč“. Pribor za crtanje obezbeđuje Regionalni centar Leskovac Sindikata obrazovanja Srbije i Učiteljsko društvo Leskovac. Svi učesnici konkursa dobiće zahvalnice i (ili) kataloge 22. Balkanske smotre, a isto važi i za škole iz kojih su pristigli radovi, kao i za učitelje škola iz kojih su radovi došli. Najuspeliji radovi biće izloženi na otvaranju 23. Balkanske smotre mladih strip autora 25. juna 2021. godine u 20 časova u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x