Šta znači znak koji Goku nosi na kimonu tokom prve sezone?

0

Animirana serija “Zmajeva kugla” deo je odrastanja mnogih generacija u našoj zemlji, ali je i jedan od najpopularnijih anima i mangi na svetu, a izvorna priča je nastala kao ideja autora Akira Torijame 1984. godine.

Mnogo je detalja koji su ovaj serijal izdvojili od drugih, ali neki od onih koji se nalaze na odelima likova ili u njihovom okruženju su veoma značajni ali izmiču i najdetaljnijim gledaocima. sta znaci znak 

Pročitajte: Zanimljivosti koje niste znali o serijalu “Zmajeva kugla”

Jedan od detalja koji zavređuje pažnju jeste znak koji mali Goku nosi tokom prvog serijala na svom kimonu s leve strane i veliki na leđima. 

To je znak – 亀 / Kame – koji znači “kornjača” – kame, japanski simbol koji označava baš ovaj pojam, a Goku i Krilin su ga dobili kada su počeli svoju obuku za ratniku u školi Kornjačinog vrača. 

Ovo je jedan od najpoznatijih simbola na kimonu ovog ratnika i najduže ga je i nosio, kao što smo napomenuli, tokom celog prvog serijala, ali se Goku vraća i 2008. kratko u odeću sa tim znakom u pričama iz “Heya! Son Goku and Friends Return”. 

Goku je nastao kao lik autora Akira Tirojame davne 1984. godine, i ubrzo postao svetski poznati i popularan strip i anime junak. Goku je još poznat i po imenima Zero, Kakarot, Kakaroto i Son Goku. On je Sajonac (a Kakarot mu je sajonsko ime), poslat na planetu Zemlju kako bi je uništio, ali prilikom sletanja, bolje reći pada, udario je glavu i tako izgubio pamćenje. Svoje detinjstvo Goku je proveo sa Gohanom, njegovim dedom, kako ga je on zvao, ali zapravo čovekom koji ga je pronašao i usvojio.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x