Marvel objavljuje novi serijal Alien stripova

0

Franšiza Alien se vraća u strip formi u martu 2021. godine u potpuno novom serijalu za koji su zaduženi Phillip Kennedy Johnson i Salvador Larroca.

Franšiza Alien vratiće se stripu ovog marta u potpuno novom Marvelovom serijalu, po scenariju Phillip Kennedy Johnson-a (Empire: Captain America), i umetnika Salvador Larroce (Doctor Doom).

Franšiza će stići u Marvel nakon više od 30 godina objavljivanja od strane Dark Horse Comics. Kompanija je objavila opsežnu liniju Alien stripova (od će neke Marvel sada ponovo štampati), uključujući neiskorišćeni scenario Williama Gibsona za film Alien 3. Najtrajniji doprinos Alien mitosu nastao pod okriljem izdavačke kuće Dark Horse je svakako Alien Vs Predator, koji je prethodio dugometražnim igranim filmovima u kojima je ovaj koncept prilagođen velikom platnu. Sada Marvel preuzima kontrolu nad franšizom.

Od strane Marvelovog tima je upravo objavljeno saopštenje za javnost u kojem je otkriven naslov, kreativni tim i kratak opis. Gabriel Cruz, plaćenik iz Weyland-Yutani, gigantske korporacije koja se pojavljuje u Alien filmovima, mora da se bori protiv nove vrste Xenomorph; ulog se podiže kada se njegovo dete nađe usred sukoba. Pored toga što obećava obožavaocima da će videti i nove i klasične likove iz cele franšize, Marvel takođe naglašava horor atmosferu iz filmova. Pisac Johnson je već poznat po tome što ranije napisao Marvel Zombies: Resurrection, stoga ne čudi što je on izabran za pisanje ovog serijala.

Pročitajte: Dedpul dobija svoj manga serijal u kome postaje samuraj

Oba kreatora izrazila su svoje oduševljenje projektom, pri čemu je Johnson rekao da mu je “počastvovan” ne samo zato što piše novi Alien strip, već što piše prvi u novom serijalu koji će otvoriti novi poglavlje u mitosu Aliena. On je spomenuo gledanje prvog filma kao dete i efekat koji je na njega imao. Umetnik Larroca saoseća sa Johnsonom, rekavši da je i on gledao film kao dete i zaljubio se u dizajn Xenomorph-a. Slično kao i Johnson, ni on nije verovao da će raditi na stripu o Alienu. Obojica se nadaju da će obožavaoci uživati u čitanju stripova onoliko koliko su oni uživali radeći na njima.

Franšiza Alien napredovala je pod okriljem Dark Horse Comics-a, a izdavački rad je možda bio čak i bolji od mnogih Alien filmova. Krosoveri Alien Vs Predator postavljaju zlatni standard za franšizne krosovere. Marvel ima veliki zadatak i očekivanja koja treba ispuniti, ali sa stvaraocima kao što su Phillip Kennedy Johnson i Salvador Larrroca, koji su doživotni fanovi franšize i shvataju zbog čega franšiza funkcioniše, čitaoci mogu biti mirni znajući da je u dobrim rukama.

Nije naveden tačan datum izlaska niti bilo kakvi detalji o bilo kojim drugim knjigama, ali očekujte više informacija u narednim mesecima.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x