“The Picture Of Everything Else” – Strip kao nastavak romana Slika Dorijana Greja

0

“The Picture Of Everything Else” je naziv novog stripa koji je inspirisan kultnim romanom Oskara Vajlda, Slika Dorijana Greja.

U stripu “The Picture Of Everything Else” će se raditi o slikaru koji je naslikao besmrtni portret Dorijana Greja, a koji će sada pokušati da proširi svoju viziju na grad u kome se nalazi. Ako je Dorijan Grej bio čudovište u raspadanju ispod nepromenjive fasade, šta će se desiti kada teror koji vreba u tami izađe na površinu čitavog jednog grada?

Scenario je napisao Dan Watters (Lucifer), dok je za umetnost bio zadužen Kishore Mohan (uglavnom poznat po svojim web stripovima). Strip će izaći pod okriljem brzorastuće izdavačke kuće Vault Comics, osnovane 2016. godine. 

Inspiracija za ovaj strip je slika Dorijana Greja, nekada zabranjenog romana Oskara Vajlda iz 1890. godine čiji je hedonizam šokirao britansku književnu scenu. Besmrtni antiheroj priče pojavljivao se u stripovima poput The League of Extraordinary Gentlemen i Penny Dreadful(kao i u istoimenoj TV seriji). Ali “The Picture Of Everything Else” zauzima drugačiji ugao u odnosu na klasiku, fokusirajući se na natprirodnu silu koja stoji iza priče: slikara portreta Dorijan Greja.

U postavci stripa, u 20. veku, grad Pariz pogađa talas ubistava koji prkose razumu. Par kradljivaca umetnosti otkrivaju slike koje odražavaju povrede koje su trebale da se pojave na žrtvama, otkrivajući misteriju smrtonosnog umetničkog projekta koji bi mogao promeniti svet.

Pročitajte: Novi Hellboy one-shot ‘Her Fatal Hour’ nam stiže u decembru

Kako je 20. vek osvanuo, umetnost obećava da će promeniti svet … i utopiti ga u krv. Osip nemogućih ubistava zahvata Pariz, komadajući bogate i lepe u njihovim krevetima. Kada dva kradljivca umetnosti nalete na portrete žrtava oštećenih na potpuno isti način na koji su umrli, čini se da se vratio čovek koji je jednom naslikao besmrtni portret Dorijana Greja – sa još mračnijim planovima za buduća dela.

Iz umova Dana Watters-a i Kishore Mohana dolazi do uklete ravnoteže izopačenosti i lepote. Autor stripa Dan Watters opisuje “The Picture Of Everything Else” kao „knjigu o gradovima i ljudima“, onu koja gleda na večiti ciklus rasta i propasti kroz koji prolazi svaka civilizacija i pita se koliko bi vredelo zaustaviti taj proces. Zamišlja nekoga ko bi snagom umetnosti mogao da zauzme grad kakav jeste, podnoseći sve žrtve potrebne da bi ceo svet ostao večno isti…

Prvi broj ovog gotičarskog horora izlazi 23. decembra 2020. godine.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG:

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x