STRIP NA 1.247 METARA NADMORSKE VISINE: Na planinskom vrhu u Srbiji, u kutiji, čeka jedan strip!

0

Odvikli smo se lepih vesti i umirujućih priča od kada je startovala epidemija virusa korona u svetu, pa i u našoj zemlji.

metara nadmorske visine stripblog

Ljudi su postali brojke, toliko i toliko zaraženih, još više testiranih, a svaki dan sve veći broj preminulih i tako dan za danom u beskonačnom iščekivanju vakcine. Koliko god se sve oko brojki činilo kao laž i koliko god verovali da nismo u stanju toliko testirati, ali jesmo u stanju da se zarazimo i više nego što je to prikazano, strahujemo, povlačimo se, besni smo, kršimo mere i skrećemo lagano s uma.

Pročitajte: “Ibrahim Coyle: Iznureni grad”: Kada gradom prošeta privatnik bez morala!

U ovom periodu velikih stradanja, laži, pokrenutih ratova, u ovo vreme kada se crkvi daju pare od državnog vrha, a i sama crkva može lepo da zaradi, a decu lečimo SMS porukama, i ta donacija je isto onolika kolika je cena leka za neku decu da više nikada ne budu blesna od onoga što ih sada muči, ipak se nazire nešto lepo.

Na Medvedniku, jednoj od pet planina u sklopu Valjevskih planina, na vrhu, kod piramidice koja označava sam vrh, postoji kutija na drvetu, namenjena za knjigu utisaka. Ta kutija je bila prazna, ali više nije. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by [strava] (@strip_animacija_valjevo)

Autori stripa “Ibrahim Coyle – Iznureni grad” Nikola Pavlović Sova (koscenario), Stefan Lukić (logo) i Filip Stanković (koscenario i crtež), u izdanju Strip Bloga i Presinga, odneli su svoj strip na 1.247 metara nadmorske visine i postavili ga u praznu kutiju, kako bi ga putnici namernici pronašli, prelistali, a onaj kome se svidi, može ga poneti i kući.

Ibrahim Kojl je privatnik spreman da pomogne svakoj osobi punog džepa. Svoju agenciju, nedefinisanih kvalifikacija i obima struke, vodi unutar kuće u obliku jabuke u centru bezimene metropole. Ovaj strip prati njegove najinteresantnije i ujedno najneobičnije slučajeve.

Strip je pun humorističnih scena, neobičnih preokreta, a u samom liku Ibrahima Coylea može da se svako ko ga upozna.Način crtanja je i više nego savremen, avangardan i zanimljiv.

“Ibrahim Kojl: Iznureni grad” je izdanje A5 formata, mekih korica sa 124 stranice u crno-beloj tehnici.

Ako nemate još uvek svoj primerak, jedan vas čeka na Medvedniku, požurite 😉

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x