Strip “Tajni dogovor pred bitku na Kosovu” autora Miloša Simića i Ivice Sretenovića!

0

Strip “Tajni dogovor pred bitku na Kosovu” nastoji da prikaže neke moguće istorijske događaje koji su ostali van istorijskog konteksta jer se istorija nekada, a nažalost i danas najviše oslanja na narodno predanje i epske pesme.

tajni dogovor stripblog

Strip Tajni dogovor pred bitku na Kosovu”:

tajni dogovor stripblog

tajni dogovor stripblog

tajni dogovor stripblog

tajni dogovor stripblog

Ivica Sretenović (1975): Ivica Sretenović rođen je u Trsteniku 8. avgusta 1975. godine, gde i danas živi i radi. Objavljivao je kratke stripove u časopisima „Eon“, „Kiša“, „Aždaha“ (Srbija) „Kreator“ (Makedonija) i „Parabellum“ (Bosna i Hercegovina), a imao je i angažman u projektu „Linije fronta“ izdavača „System Comics“ iz Beograda. Za istog izdavača je po scenariju Dejana Stojiljkovića radio na prvom tomu strip-adaptacije romana „Duge noći i crne zastave“. Od 2013. godine aktivno ilustruje serijal „Pussycats“ američkog izdavača „E-comix.net“, a na američkom tržištu je prisutan i radom na serijalu „Terror Klowns“. Pored stripa bavi se i ilustracijama za knjige, najćešće u saradnji sa piscem Zoranom Petrovićem. Radove je izlagao u Trsteniku, Leskovcu, Beogradu, Velesu, Prilepu, Zagrebu i Parizu.

Pročitajte: Strip “Dolina jorgovana” – autora Miloša Simića i Nebojše Remeljeja!

Miloš Simić (1995): Novinar, pesnik, strip scenarista rođen 1995. u Beogradu radio je na serijalu “BeGe Men” i za strip sa Nebojšom Remeljejem “Dolina jorgovana” osvojio Nagradu Stripoteke na Međunarodnom salonu stripa u Beogradu 2019. godine. Osnivač je sajta Strip Blog.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x