Prvi Betmen strip prodat po rekordnoj ceni

0

Strip u kome se prvi put pojavio Betmen, Detective Comics #27 iz 1939. godine je prodat na aukciji po rekordnoj ceni.

Prvi Betmen strip prodat po rekordnoj ceni

Na aukciji Heritage Auctions’ four-day Comics & Comic Art koja je održana 19. novembra 2020. godine u Dalasu, originalno izdanje u kome se Betmen pojavio po prvi put 2939. godine, prodato je za neverovatnih 1,5 miliona američkih dolara.

Ovo izdanje nije bilo restauirano, ali je klasifikovano kao vrlo dobro i ocenjeno ocenom 7.0, što ovu kopiju čini jednom od dve koje postoje na svetu sa tom ocenom. Prethodni rekord kada je ovo izdanje u pitanju je postavljen je pre oko desetak godina, kada je Detective Comics #27 prodat za $1,075,000. 

Detective Comics #27 je sada najskuplje prodat strip od strane aukcijske kuće Heritage. Prethodno je na prvom mestu bila kopija stripa Marvel Comics No. 1 sa ocenom 9.4, koja je prodata za $1.26 miliona dolara u novembru 2019. godine.

,,Uopšte nisam iznenađen rezultatom. Ipak je ovo jedan od najboljih primeraka koje čete ikad videti jednog od najvažnijih stripova ikada objavljenih,” izjavio je povodom rekordne prodaje potpredsednik aukcijske kuće Heritage, Barry Sandoval.

Detective Comics #27 smatra se drugim najvrednijim stripom ikada, a neke kopije sa boljom ocenom procenjene su na vrednost od zapanjujućih $2.230.000 dolara. Prvo mesto i dalje zauzima Action Comics #1, u kome se prvi put pojavio Supermen, a vrednost tog stripa procenjuje se na $3.200.000 dolara.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x