Strip “Bugs” Tihomira Čelanovića: Online strip!

0

Imamo čast da vam predstavimo strip Bugs našeg uspešnog strip autora Tihomira Čelanovića.

online strip stripblog

Glavni likovi su muva Pedro i buva Morcina. Oni postoje još od 1992. i 1996 godine. Preživeli su razne transformacije, imaju i jedan čitav album za sobom (“Svitanjem počinje zvuk” objavljen i kod nas i u Italiji) ali će se tek sada “razmahati”. 

Pročitajte prethodni strip: Strip “Bugs” Tihomira Čelanovića: Bla, bla, blaaa!

Pročitajte novi strip nastao specijalno za Strip Blog: 

online strip stripblog

-Stimulisali su  me stripovi na kojima sam odrastao i priče koje sam čitao, a naročito filmovi. U zadnje vrijeme se trudim da sve pokupim iz svakodnevnog života, da bude što življe i neposrednije. Nekad pokušavam da iz situacije koja se desila u prodavnici ili gradskom prevozu izvučem ”sjeme” za priču. U ovim godinama ih izvlačim iz sebe. Mislim da će biti originalne i korisne i meni i drugima ako dolaze sa tog mjesta. Iskustva su jedini pravi izvor dobre ideje, iskustva daju autentičnost i tada je najveća vjerovatnoća da će se ljudi tu moći identifikovati sa nečim, ističe za Strip Blog umetnik ovih stripova Tihomir Čelanović.

Tihomirove stripove možete čitati: OVDE

Za Tihomira je crtanje po sopstvenom scenariju najveće uživanje. Tek tada se oseća da je to ono pravo. Nikada nije u stripu bio samo zbog crtanja, voleo bi da se publici dopadnu njegovi autorski stripovi i da od toga može da živi. Trenutno štampa “Bugs” kaiševe na šoljama. Ove šolje se mogu kupiti putem ovog linka: Šolje “Bugs

Odrastao je u Kotoru, živi u Beogradu sa suprugom i ćerkom. Radim ilustracije, stripove, koncept art za igre, dizajn karaktera za animaciju i svira gitaru u grupi Alhambra. Sarađivao je sa izdavačima: Soleil, 12Bis, Septieme Choc (Lik Beson), Kreativni centar, Odiseja, Klett, Laguna, Vulkan.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x