“Asteriks i zlatni menhir”: Poslušajte NOVU audio dramu!

0

Album i audio drama “Asteriks i zlatni menhir” su konačno objavljeni i nalaze se u striparnicama i knjižarama širom sveta.

asteriks i zlatni stripblog

Konačno je objavljena audio drama “Asteriks i zlatni menhir”, drama koju su uradili Rene Gosini i Albert Uderzo, tvorci Asteriksa i Obeliksa. Ova drama i ilustrovani album sadrže 44 stranice i nikada nisu objavljeni do sada. 

Fenomenalna audio drama (šesta po redu) je dostupna besplatno na velikom broju platformi za slušanje, jedan link: OVDE

Brzo spremite čepiće za uši, jer Tamburiniks nastupa. U nepokornom galskom selu je doneta odluka da se seoski bard pošalje na takmičenje bardova u pevanju, a nagrada je zlatni menhir. 

Ovo takmičenje su nadgledali Rimljani, a Asteriks i Obeliks kreću sa Tamburiniksom kako bi ga zaštitili od osvajačke nemani. Oni su dobili zadatak da barda ne ispuštaju iz vida, a to nije bilo lako, jer on mora da vežba, a svi vrlo dobro poznajemo njegove pevačke sposobnosti. Ovaj album, ili bolje rečeno ilustrovana sveščica ima izgled brošure iz 1967. godine i donosi tekstove i crteže autora Asteriksa i Obeliksa.  

Ostali smo dužni da objasnimo i šta je to menhir. Menhir je dugački kamen, pravekovni, kultni palir, koji je postavljen uspravno u zemlju, u vidu obeliska. Iako nisu bili nadgrobni spomenici, često su povezivani sa sahranjivanjem.

Svakako izdanje vredno svakog divljenja i pažnje.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x