Kontraverzna naslovnica Spider-Woman Mila Manare prodata na aukciji

0

Originalni crtež naslovnice za serijal Spider-Woman iz 2014. koju je stvorio Milo Manara, prodata je 3. oktobra na aukciji u Americi od strane Heritage Auctions.

Kontraverzna naslovnica Spider-Woman Mila Manare prodata na aukciji Strip Blog

Kontraverzna naslovnica Mila Manare za Spider-Woman serijal izazvala je burne reakcije širom Amerike i Italije kada je objavljena 2014. godine. Ova naslovnica je prodata za $37.500 3. oktobra kao deo aukcije pod nazivom European Comic Art. 

Po narudžbini Marvel Comic-a, Milo Manara je uradio nekoliko naslovnica Spider-Woman, a ova je objavljena na prvom broju serijala koji je napisao Dennis Hopeless, a nacrtao Greg Land. Ilustracija je privukla pažnju mnogih mejnstrim medija i novina širom sveta u to vreme počev od Guardian-a, preko Corriere della Sera, sve to Le Parisien-a. Mnogi su naslovnicu smatrali mizogenom, seksualno eksplicitnom i anatomski nepreciznom.

 

Burne reakcije su dovele do toga da se Marvel Comics izvini čitaocima i otkaže još dve, već najavljene, Manarine naslovnice. Kontraverznu naslovnicu su ublažili tako što su ispisali logo Spider-Woman na zadnjicu heroine, što je i bio glavni predmet kontraverze. 

Pročitajte: Porodično stablo Paje Patka: Ko je sestra Paje Patka?

,,U realnosti to je devojka koja puzi ili se kreće u stilu jaguara. Nakon penjanja uz zid zgrade, podiže se na krov ovog nebodera. Tako ja to vidim. Žene se jednostavno prave na određeni način, bez obzira na to kako se kreću i da li su gole ili obučene, a manje-više sve superheroine su skoro gole. A Spider-Woman sigurno ne bi mogla mirno sedeti u fotelji, zar ne? Ako neko ode i pogleda sve ostale slike ovog lika na internetu, ima daleko erotičnijih primera, koji bi kada bi ona bila gola, bili daleko grublji od ovoga što sam ja nacrtao”, branio se Manara.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x