Danijel Žeželj je stvorio strip o životu Vinsenta Van Goga (FOTO)

0

Hrvatski strip autor Danijel Žeželj je za francusko tržište stvorio strip o čuvenom slikaru Vinsentu Van Gogu.

Danijel Žeželj je stvorio strip o životu Vinsenta Van Goga (FOTO) Strip Blog

Sa naslovom Van Gogh: Fragments d’une vie en peintures, strip o životu Vinsenta dolazi u crno-beloj postavci na 152 stranice i već je dostupan u Francuskoj kao i online. Strip je izdat za izdavačku kuću Glenat, a ispod možete videti nekoliko stranica iz ovog izdanja čiji je autor Danijel Žeželj.

Kroz petnaest pisama koje je Van Gog upućivao rođacima, Žeželj istražuje probleme poznatog umetnika kroz svoju sugestivnu umetnost. Sa panelima prožetim jezivim šarmom, Van Gogovo putovanje u mentalni raspad odvodi čitaoce u mračan svet. Žeželjevi crno-beli efekti efektno ističu kontrast između Van Gogovog živopisnog stvaralaštva i njegove izmučene psihe.

Pročitajte: LEPE VESTI: 14. novosadski strip vikend će biti održan!

Danijel Žeželj je strip autor koji je kao crtač aktivan jos od 90-ih. Radio je za vodeće svetske izdavače poput DC Comics, Dark Horse Comics, Marvel, Image Comics, Dargaud i Editions Mosquito. Objavljivao je i svoja autorska izdanja. Poznat je po naslovima Kapetan Amerika – Ples smrti, Betmen Crno i Belo 3, Crveno belo plus crveno na naslovnoj, Babilon, Devet Života

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x