ANKETA: Glasajte za najboljeg filmskog Betmena

0

Betmen je već više od tri decenije prisutan na velikom platnu.

ANKETA: Glasajte za najboljeg filmskog Betmena Strip Blog

Sve je počelo 1989. kada je reditelj Tim Barton sa glumcem Majklom Kitonom na čelum koji je glumio prvog (pravog) filmskog Betmena, redefinisao stripovski i superherojski filmski žanr filmom Batman. Dvojac je sarađivao još jednom 1992. na filmu Batman Returns.

Nakon toga reditelj Džoel Šumaher preuzima franšizu, a sa njim na mesto Betmena dolazi glumac Val Kilmer. Šumaher je fanovima podario malo šareniji svet Betmena u filmu Batman Forever iz 1995. gde je mračnog viteza glumio Val Kilmer. Šumaher se vratio 1997. sa filmom Batman & Robin, gde je Betmena ovaj put glumio  Džordž Kluni.

Nakon neuspeha filmova Džoela Šumahera, fanovi Betmena su morali da čekaju 8 godina kako bi ponovo gledali svog omiljenog superheroja na velikom platnu. Čekanje se isplatilo 2005. kada je reditelj Kristofer Nolan sa filmom Batman Begins započeo svoju trilogijsku filmsku avanturu, a Betmena je glumio talentovani Kristijan Bejl. Nakon toga je 2008. Nolan doveo superherojski filmski žanr do Oskara filmom The Dark Knight. Trilogija je doživela zaključak 2012. filmom The Dark Knight Rises.

U periodu stvaranja Nolanove trilogije, Marvel je lansirao svoju veliku bioskopsku seriju filmova, zajednički filmski univerzum u kome obitavaju (skoro) svi njihovi heroji istovremeno. Ljudima iz Warner Bros. nije trebalo dugo da i oni odluče da urade isto sa svojim DC propertijima, te je DC-ijev filmski univerzum lansiran nakon završetka Nolanove trilogije, 2013. godine filmom o Supermenu, Man of Steel. Polako je dolazilo vreme da dobijemo i novog filmskog Betmena u okviru ovog filmskog univerzuma. U toku 2014. je otkriveno da je studio WB odabrao Bena Afleka za narednog Betmena. Aflek se prvi put pojavio u filmu Batman v Superman: Dawn of Justice iz 2016. godine, pod rediteljskom palicom Zeka Snajdera. Kasnije se u kostimu mračnog osvetnika pojavio u filmu The Suicide Squad, Dejvida Ajera, isto 2016. godine. Aflek će se još jednom pojaviti kao Batman u filmu Justice League 2017. u režiji Zeka Snajdera i Džosa Vedona. Nakon neuspeha tog filma, Aflek je odlučio da istupi iz kostima mračnog viteza i prepusti ulogu nekom drugom. Ipak, još jednom će se vratiti liku u nadolazećem filmu The Flash koji nas očekuje 2022. godine.

POVEZANO: The Batman: Prvi teaser otkriva Catwoman i The Riddler-a (VIDEO)

Koji je od ovih glumaca vama bio najbolji u ulozi Betmena? Glasajte u anketi ispod.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x