Da li znate da šinigamiji imaju porok i ako ga ne upražnjavaju počnu da kriziraju..?

0

“Beležnica smrti” je popularan strip serijal u čitavom svetu. Od kada se pojavila u formi mange, a onda i u formi anime poklonici ovog žanra sa oduševljenjem primili priču.

šinigamiji imaju porok stripblog

“Beležnicu smrti” su stvorili scenarista Tsugami Oba i crtač Tekeši Obata 2003. godine, a serijal je završen 2006.

Priča se vrti oko beležnice koja ima specifične moći, da od srčanog udara umre svako čije se ime upiše u tu beležnicu. Za takvo jedno delo potrebno je samo da se ispoštuju neka osnovna pravila, a to su da onaj koji poseduje beležnicu zna kako izgleda taj čije ime upisuje, i da upiše realno mesto i vreme kada će se smrt desiti – to zapravo znači da kada se upisuje nečije ime, mora da se zamisli i njegov lik, ako se zamisli neko drugi, neće se ništa dogoditi, što se drugog uslova tiče, on se odnosi na to da ukoliko se neko nalazi u Tokiju u 16:00, a onaj koji poseduje beležnicu napiše da će se smrt dogoditi tog dana u 16:15 u Parizu, smrt neće nastupiti. Svaka beležnica smrti ima svog šinigamija, odnosno jednog od bogova smrti, koji stupa u kontakt sa čovekom kod kojeg je beležnica i otkriva mu tajne beležnice. Onaj koji poseduje beležnicu može da traži od boga smrti da mu dopusti da se odrekne beležnice i tako zaboravlja sve što je učinio i sve što se dogodilo.

Pročitajte: “Beležnica smrti”: Moć bogova ili prokletstvo?

Zanimljivo je to da šinigamiji imaju jedan porok od kojeg su zavisni. Ako redovno ne konzumiraju tu hranu počinju čudno da se ponašaju, pa čak i da hodaju na rukama. Porok bogova smrti su jabuke. Šinigamiji obožavaju jabuke i imaju potrebu da ih jedu, samo što nije moguće da to rade u javnosti , a ta potreba im se ponekad i tada javi… U javnosti to izgleda kao da jabuka lebdi u vazduhu i tako nestaje, što je svakako čudna scena i može da dovede ljude do panike ili da se dobro zapitaju kako je to moguće…

Ovo je veoma interesantno s obzirom na to da se uglavnom stvaraju bogovi i heroji koji su savršeni u svojoj dobroti ili zlobi, zato su šinigamiji iz “Beležnice smrti” veoma zanimljiva i domišljata bića.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x