Kako i zbog čega će Zagor ubiti Acu Seltika u stripu?

0

Veseli četvrtak je današnjim postom na društvenim mrežama najavio da će se ove nedelje na kioscima naći epizoda Zagora u kojoj Duh sa sekirom ubija ličnost koja nosi lik pevača Aleksandra Petrovića poznatog kao Aca Seltik.

zagor ubiti acu seltika stripblog

Izdavačka kuća Veseli četvrtak je ovim rečima najavila epizodu koju je nacrtao Valter Venturi: “Ove nedelje Zagor će ubiti… Acu Seltika?”

O ovom interesantnom “gostovanju” Ace Seltika u stripu Zagor, govorio je upravo frontmen Orthodox Celts-a za Strip Blog.

Pročitajte: Aca Seltik: Pronalazim se u “Elriku” zato što je cela priča bazirana na njegovoj težnji da bude svoj

-Koliko ja znam, a još ne znam mnogo, pošto će ova epizoda Zagora kod nas da stigne na kioske tek za 2 godine, moja malenkost je Zagorov protivnik u priči pod nazivom “La vendetta di Smirnoff”, i ne preživljava epizodu. Ono što je interesantno je da je moj “look” baziran na mojoj pojavi od pre 2 godine, kada je Valter radio i omot za naš album, pa imam dugu kosu vezanu u rep. Sada je moj izgled prilično drugačiji upravo zbog tog “detalja” pa ja volim da kažem da je Valter bio vidovit i time što je ubio starog Seltika, u stvari, meni produžio život, rekao je Seltik pre dve godine u intervjuu za Strip Blog.

Međutim, zanimljivo je to kako je zapravo došlo do ove saradnje i kako je Venturi uopšte došao na ideju da liku iz stripa da izgled pevača iz naše mužičke grupe?

-Nikad bolje i nikad lakše nisam sarađivao ni sa kim. Ispostavilo se da i Moreno Buratini i Valter Venturi znaju za Kelte i da su nas čak gledali i slušali u Italiji, pa je i sama saradnja protekla u fazonu: “Je l’bi nam nacrtao omot za album?”, “Naravno!”. I opet se pokazalo da sam u pravu kad tvrdim da su najveće zvezde, koje se osećaju ostvarenima u domenu u kom deluju, u stvari, najbolji ljudi, toliko čvrsto stoje sa obe noge na zemlji, kao stene, da ni najjači uragan ne može da ih pomeri. Tako i Valter, veliki crtač i još veći čovek, naveo je Seltik.

Ubeđeni smo da je Seltik prava ličnost za ovu epizodu!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x