“Rubine”: Atraktivna policajka, serijal pun zdravog humora i dobre detektivske radnje!

0

Rubine je humoristični serijal strip crtača Valterija i scenariste Mitika.

Serijal iz 1993. godine je objavila izdavačka kuća Le Lombard, a priča se vrti oko super zgodne, crvenokose policajke koja svoje avanture doživljava, proživljava i preživljava u savremenom Čikagu, Sjedinjene Američke Države. Serijalu su kasnije priključili srpski autori Dragan de Lazare i Bojan. 

Najvažniji lik stripa je Rubine Killarney, detektivka, koja je svoje policijsko nasleđe najverovatnije nasledila od oca koji je bio lokalni šerif u manjem gradu. Uz oca i ona je stekla ljubav prema tom poslu, ali je svoj poziv ipak odabrala u opasnom i velikom gradu Čikagu. Kroz serijal Rubine postaje nadređena u policiji. 

rubine stripblog

Pročitajte: “Strip sa margine”: Strip album u kojem se otkrivaju talenti regiona!

Jay Killarney je stariji brat Rubine, specijalista za ručunare koji u mnogome pomaže protagonisti priče. On je važna firgura u stripu pre svega što se nalazi svojoj sestri u nevolji.

Shirley je Rubinina koleginica, jednako je atraktivna kao i Rubine, ali nije stroga poput nje. Ona poput brata od Rubine pokušava za svoju koleginicu da pronađe momka ali svakako, uzalud. Ona je jednako dobar detektiv poput Rubine, ali je još uvek u senci koleginice. 

rubine stripblog

Zanimljiva je činjenica, da je Dragan Lazarević, Dragan de Lazare, poslao svoje radove na konkurs za crtača, asistenta kojeg je Valteri tražio da mu radi dekore. Lazarević nije bio lenj i nacrtao je svoj predlog za lik Rubine, što se svakako pored svega dopalo Valteriju. Lazarević je radio na serijalu Rubine sve do NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, 1999. godine, kada je prestao upravo iz razloga učešća zemlje izdavača u toj akciji.

Rubine je serijal koji predstavlja oličenje zdravog humora i dobre zabave, a pre svega detektivske radnje…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x